Uluslararası Af Örgütü, İtalya’ya göçmen politikasını gözden geçirme çağrısı yaptı. Örgüt, bugün yayınladığı raporda, İtalya’nın göçmen politikasındaki genel ve yöresel uygulamaları eleştirdi.

İtalya’nın tarım bölgeleri olan Latina ve Caserta ile Roma ve Napoli’de göçmenlere yaklaşımın ele alındığı raporda, tarım bölgesinde çalıştırılan göçmen işçilere İtalyan işçilerden yüzde 40 az maaş ödendiğine dikkat çekti.

Bir sivil toplum örgütüne konuşan Hindistan kökenli bir işçi, haftada 7 gün ve saati 3 Euro’ya çalışmayı kabul etmek zorunda kaldığını belirtti. Aylık 700 Euro maaş alması gereken işçiye 7 aydır aylık olarak 100 Euro ödediğine dikkat çekti. Ve söz konusu işçi, kaçak olduğu için de gidip polise şikayette bulunamadığını belirtti.

Örgüt, yetkililerden işçilere polise gidip şikayette bulunma koşullarının sağlanması çağrısında da bulundu. Uluslararası Göçmenler Günü vesilesiyle açıklama yapan İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, “Göçmenler toplumun önemli bir kesimini oluşturuyor. Bir iş gücü, aynı zamanda yaşlanan toplum için bir yaşam kaynağı” açıklamasında bulundu.

Raporda, İtalya’da yaşayan yarım milyon kişinin kaçak olduğuna dikkat çekildi.