Yunanistan Parlamentosu, 6 Kasım’dan bu yana açlık grevinde olan Nikos Romanos'un üniversiteye giriş iznini onaylamasının ardından, Romanos açlık grevi eylemini sonlandırdı. Doktorlar da Nikos Romanos’un açlık grevini sonlandırdığını bildirdi.

Yunan milletvekilleri çarşamba günü öğleden sonra parlamentoda, Adalet Bakanı tarafından sunulan yasayı onayladı. Bu yasayla birlikle Nikos Romanos, bileklik takarak üniversiteye gidebilecek.

Parlamentoda konuşan, Syriza Milletvekili Zoi Konstantopoulou “Bu karar sadece Romanos için değil, demokrasi için de büyük bir zafer” dedi.

Önerilen değişiklikle birlikte bundan sonra Yunan mahkumlar kısıtlama olmadan derslere uzaktan izleme yöntemiyle devam edebilecek.

Banka soygunu yaparken yakalandığı iddia edilen Nikos Romanos 15 yıl ceza almıştı. Romanos, cezaevindeyken, Atina Üniversitesi İşletme Fakültesini kazanmış, Adalet Bakanlığı tarafından verilen para ödülü ve plaketi “prensiplerine uymadığı” gerekçesiyle reddetmişti. Romanos’un, eğitim hakkı için başlattığı açlık grevi yaklaşık bir aydır sürüyordu.

Kaynak: Evrensel