ABD Dışişleri Bakanlığı Kobani’nin kurtarılmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında Kobani’nin Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından Irak Şam İslam Devleti’nden (IŞİD) kurtarılmasına değindi. Psaki, gelişmenin ‘olumlu’ olduğunu dile getirdi ancak IŞİD’in tamamen püskürtüldüğü şeklindeki haberleri doğrulamadı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, “IŞİD karşıtı güçler şu anda bölgenin yaklaşık yüzde 70’ini kontrol ediyor. İlerleyen bir süreç var. Hepimizin bildiği gibi IŞİD Kobani’ye çok büyük kaynak ayırdı. Açıkça görülüyor ki başarılı olamadılar ve onları geri püskürttük. IŞİD karşıtı çabaların onların geri püskürtülmesi noktasında başarılı olması kesinlikle olumlu. Biz bu çabaları destekliyoruz” dedi.

Psaki kendisine, “Müttefikiniz Türkiye’nin Kobani ile ilgili olarak IŞİD’e karşı işbirliğinden memnun musunuz?” şeklinde soru sorulmasına, “Bu yöndeki çabaların her birine katkıda bulundular. Devam eden işbirliğimiz konusunda kendimizi iyi hissediyoruz. Sadece bir alanda değil, IŞİD’in yok edilmesine yönelik tüm çabaları kapsayan işbirliğimizden kesinlikle memnunuz” diye cevap verdi.

Ayrıca, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı bu cesur savaşçıları kutluyor ve çabaları dolayısıyla kendilerine teşekkür ediyor” denildi. (İMC Tv)