ABD’nin Ohio eyaletinde Leelah Alcorn adlı 17 yaşındaki trans gencin intiharının ardından cinsiyet kimliğinin değiştirilmesine yönelik 'trans onarım terapileri'nin federal düzeyde yasaklanması için bir imza kampanyası başlatıldı.

Change.org’da “” adıyla düzenlenen kampanya ile Başkan Obama’dan ciddî ruh sağlığı sorunlarına yol açtığı belirtilen “onarım terapilerini” yasaklaması talep ediliyor.

“HUZUR İÇİNDE UYUMAMIN TEK YOLU TRANS MÜCADELESİNİN GÜÇLENMESİ”

Pembe Hayat’ın haberine göre, 16 yaşında trans beden inşa sürecini başlatmak istediğinde ailesinden gelen red cevabı, aşırı dindar Hristiyan terapistlere zorla götürülüşü, okulda yaşadığı akran zorbalığı ve şiddet, ailesinin sürekli olarak kendisine “yanlışsın”, “Tanrı hata yapmaz” diyerek dışlaması Leelah’ı intihara sürükledi.

Tüm şahsî eşyalarını trans örgütlerine bağışladığını belirten Leelah, ailelere de çocuklarına destek olmaları çağrısında bulundu: “Dindar olun olmayın, translara karşı olun olmayın ama çocuklarınıza ‘sen yanlışsın’ demeyin. Bunun yaratacağı hasarı tahmin bile edemezsiniz. Ailemin bana yanlışsın söylemlerinin kalbimi nasıl paramparça ettiğini anlatamam.

LGBT İNTİHARLARI TOPLUMSAL BİR MESELEDİR

İstanbul’da da önceki gece Eylül Cansın adlı trans kadın Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar etti.

Uzmanlar, ayrımcılığın ciddî ruh sağlığı sorunları yarattığının altını çiziyor.

Kaynak: Pembe Hayat, Kaos GL