ABD'nin St. Louis kentinde iki gün önce bir polis memurunun görevde olmadığı esnada siyah bir genci vurarak öldürmesi protesto edildi.

18 yaşındaki Vonderitt Myers'in vurulması nedeniyle St. Louis'in Clayton bölgesinde toplanan göstericiler, tepkilerini daha güçlü dile getirmek amacıyla 13 Ekim'e kadar ilan ettikleri ''Direnme Haftası'' kapsamında protestolar düzenleyeceklerini belirtti.

Amerikan toplumuna yönelik sistematik bir kanunsuzluk uygulandığını belirten göstericiler, bu durumun sonlandırılması için topluma birlik olması çağrısında bulundu.

"ADALET YOK, BARIŞ YOK"


''Adalet yok, barış yok'' sloganları atan gruptan 26 yaşındaki Geray Reese, "toplumun bir bölümüne yönelik zorlama ve hukuksuzluğun olduğunu" söyledi.

MYERS'IN AİLESİ: ELİNDE SİLAH DEĞİL, SANDVİÇ VARDI

Protestoların, pazartesi gününe kadar büyüyerek devam etmesi bekleniyor.

Vonderitt Myers, ülkede ağustos ayında büyük protesto gösterilerine neden olan, siyah genç Michael Brown'ın öldürüldüğü Ferguson'a 20 kilometre uzaklıktaki Shaw semtinde vuruldu. St. Louis polisi, siyah gencin silahlı olduğunu ve güvenlik güçlerine 3 el ateş ettiğini ileri sürmüş, gencin yakınları ise siyah gencin elinde sandviç olduğunu ve polisin bunu silah sanarak ateş ettiğini savunmuştu.

MİCHAEL BROWN'IN ÖLDÜRÜLMESİ

Ağustos ayında Ferguson'da silahsız siyah genç Michael Brown'un, elleri havadayken, polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protesto gösterileri ve çatışmalar nedeniyle bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alınmış, ABD Başkanı Barack Obama açıklama yapmak zorunda kalmıştı. Michael Brown'un öldürülmesiyle ilgili şimdiye kadar herhangi bir sorumlu gözaltına alınmazken, davanın gelecek ay sonuçlanması bekleniyor.