ABD'de silahsız genç Michael Brown'ın polis tarafından vurulduğu Ferguson yakınlarındaki Berkeley'de, polisin bir siyah genci daha öldürdüğü açıklandı.
Berkeley Polisi, bir benzin istasyonunda yaşanan olayda, 18 yaşındaki siyah gencin kendisine yaklaşan polis memuruna ve başka bir kişiye silah çektiğini bildirdi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, polis Sözcüsü Brian Schellman "Hayatından endişe eden polis memuru birkaç el ateş etti ve ölümcül yaralar almasına neden oldu" dedi.

Berkeley, Polis Memuru Darren Wilson'ın geçen Ağustos ayında silahsız genç Michael Brown'ı öldürdüğü Ferguson'dan yaklaşık üç kilometre uzakta.
Brown'ın öldürülmesi, önce nüfusun büyük çoğunluğunu siyahların oluşturduğu Ferguson'da daha sonra da ülke çapında polis şiddetine karşı protesto gösterileri düzenlenmesine neden olmuştu.

Polis memuru Wilson, ateş etmeden önce Brown'un kendisini aracının içine doğru ittiğini ve vurduğunu söylemişti. Görgü tanıkları ise polisin, teslim olup ellerini havaya kaldıran Brown'a ateş ettiğini açıklamıştı.