ABD'nin New York kentinde, 14 yaşındaki bir çocuk uyarılara rağmen elinden bırakmayı reddettiği silahı polise doğrulttuğu gerekçesiyle öldürüldü.

Polisin açıklamasında, 2 memurun silah sesi duyması üzerine yürüyerek olay yerine gittiği ve elinde 9 milimetrelik tabanca bulunan bir gençle karşılaştığı belirtildi.

Memurların silahını bırakmasını istediği Shaaliver Douse adlı gencin, uyarıyı dikkate almadığı ve tabancasını polislere doğrulttuğu ileri sürüldü. Bunun üzerine gencin tek kurşunla çenesinden vurularak öldürüldüğü kaydedildi.

Öte yandan Cuma günü, ABD’nin Santa Ana kentinde bir kadın polis memuru, otoparkta tartışma çıkaran silahsız zanlıyı “tehdit” görüp ateş ederek öldürmüştü.

Polis memurunun Hans Kevin Arellano adlı evsiz vatandaşa ateş ederken çekilen video görüntüleri eyalette tartışmalara neden olurken, polis müdürü Carlos Rojas, polis memurunu savunarak Arellano’nun “hırsızlıktan mahkûm’’ olduğunu ve otoparktaki kişilerle tartışıp, polise de ilk müdahalesinde karşı koyduğunu ifade etti. (Ajanslar)