Dünyanın en prestijli koşularından biri olan Uluslararası Boston Maratonu, bu yıl kana bulandı. Yaklaşık 20 bin maratoncunun katıldığı yarışın başlamasından dört saat sonra finiş çizgisi yakınlarında kaynağı belirsiz iki patlama meydana geldi.

Patlamaların ardından beyaz bir duman 15 metre yükseğe çıkarken, çok sayıda kişinin kendini yere attığı, bazılarının kol ve bacaklarından ağır yaralandığı görüldü. Maraton için görevlendiren sağlık görevlileri kısa sürede yaralılara, maraton için kurulan sağlık çadırlarına götürüp müdahale ederken, en az altı ağır yaralı çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Boston Polisi, yaptığı açıklamada 2 kişinin öldüğünü ve 23 kişinin yaralandığını açıkladı.

Patlamanın kaynağı konusunda da çelişkili bilgiler ulaşıyor. Bazı kaynaklar patlamanın bir çöp konteynırında meydana geldiğini ileri sürerken, New York Post gazetesine göre ilk patlama Finiş çizgisine yakın Fairmont Hotel’in lobisinde meydana geldi.

İKİ BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

AP'ye konuşan bir istihbarat yetkilisi maraton alanında iki patlayıcı düzeneği daha bulunduğunu ve imha edildiğini söyledi.

IRAK VE AFGANİSTAN'DA KULLANILAN BOMBA

NBC, üç farklı kaynağa dayandırarak, patlamaların "IED" yani yol kenarı patlayıcı düzenek tipindeki bombalara benzediğini duyurdu. IED'ler ağırlıklı olarak Irak ve Afganistan'da kullanılan ve ABD askerlerinin çok sayıda kayıp vermesine neden olan bir patlayıcı düzeneği tipi. (Hürriyet)