ABD’de siyahi Trayvon Martin'i öldüren mahalle bekçisi George Zimmerman'ın suçsuz bulunması nedeniyle başlayan protesto gösterileri devam ediyor.

New York'taki Union Meydanı’nda toplanan göstericiler sloganlar eşliğinde Wall Street’in bulunduğu Aşağı Manhattan tarafına yürüdü. Protestoya katılanlar bir an önce adaletin yerini bulması gerektiğini, Beyaz Saray’da siyahi bir başkanın olmasından bazılarının rahatsız olduğunu ifade etti.

Ellerinde “Trayvon için adalet yoksa, Zimmerman için de barış yok”, “Trayvon için adalet, Zimmerman hapse” “İşçi devrimi, Martin’in öcünü alacak”, “Irkçı cinayetlere son" pankartlarıyla yürüyen göstericiler zaman zaman yolu trafiğe kapatmaya çalıştı. Polis ise sloganlar atan göstericilerin sadece kaldırımda yürümesine izin verdi.

Aynı saatlerde siyahi nüfusunun kalabalık olduğu New York’un Bronx ilçesinde de gösteriler yapıldı. Bir araya gelen yüzlerce gösterici Trayvon için adalet istedi. Gruplar daha sonra dağıldı.

Los Angeles’taki eylemde yolu trafiğe kapatmaya çalışan göstericilere polis müdahale etti. Olayda 13 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz yıl Florida’nın Orlando şehri yakınlarında bulunan Sanford kasabasında görev yapan beyaz mahalle bekçisi George Zimmerman, şüpheli tavırlar sergilediği gerekçesiyle 17 yaşındaki siyahi Trayvon Martin’i vurarak öldürmüştü. Mahkeme, bekçiyi suçsuz bulmuştu. (Bugün)