ABD'de 4 Kasım'dan bu yana devreden "Powerball" isimli şans oyununda 1.58 milyar dolara yükselen rekor ikramiye üçe bölündü.

Rekor ikramiyeyi kazanan şanslı isimler ise ABD'nin Kaliforniya, Florida ve Tennessee eyaletinden.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Piyango Dairesi'nden yapılan ilk açıklamada dün gece yapılan çekilişte 1.58 milyar dolarlık ikramiyenin Los Angeles'ın kenar mahallerindeki bir bayiden satıldığı açıklanmıştı.

Ancak ilerleyen saatlerde iki eyaletten daha talihli biletlerin olduğu anlaşıldı. Böylece büyük ikramiye üçe bölündü. Her bir talihli 528 milyon dolar alacak.

Son çekilişte şanslı 6 sayının 4-8-19-27-34 ve 10 olduğu hatırlatılan açıklamada, henüz ikramiyeyi kazanan kişilerin kimliklerinin belli olmadığı belirtildi. Açıklamada ödülü kazanan eyaletlerin ise, Kaliforniye, Florida ve Tennessee olduğu ifade edildi.

Kaliforniya eyaletindeki biletin Chino Hill bölgesindeki bir markette satıldığı, bunu öğrenen bölge sakinlerinin market etrafında toplanmaya başladığı iddia edildi. 1.58 milyar dolarlık ikramiye üçe bölündüğünde kişi başı 528 milyon dolar düşüyor.

Şans oyununu kazanan isimler şu andaki rakamlara göre 1.58 milyar dolarlık ikramiyeyi 29 yıl içinde yıllık ödemeler şeklinde alabilecek ya da tek seferde 930 milyar dolar almayı tercih edebilecek. Şanslı isimler daha sonra ikramiyesinin yaklaşık yüzde 40'ını vergi olarak ödemek zorunda kalacak.

Haftalardır devreden Powerball şans oyunu, 1,58 milyar dolara yükselerek ABD'nin tüm zamanlardaki en büyük şans oyunu ikramiyesi olarak kayıtlara geçmişti.