ABD'nin Kalifoniya eyaletinde 13 yaşındaki bir çocuk, sınıf arkadaşıyla yemeğini paylaştığı için gözaltına alındı ve disiplin cezası aldı.

13 yaşındaki Kyle Bradford isimli çocuk, Weaverville İlköğretim Okulu'nda Salı günü bir arkadaşıyla öğle yemeği olarak yanında getirdiği tavuklu böreği paylaştı.

Bradford, arkadaşının okul kantininde servis edilen peynirli böreği yemek istemediğini, kendisinin de öğle yemeği yiyemeyecek kadar tok olması nedeniyle böreğini arkadaşına verdiğini söyledi.

"Ben gerçekten aç değildim ve arkadaşımla paylaşmasaydım yemeği çöpe atacaktım" diyen Bradford, bölgedeki okul güvenliklerinin sorumlusu müfettiş Tom Barniett tarafından gözaltına alındı.

Barniett, kuzey Kaliforniya yasalarının alerji risklerine karşı yemek paylaşımını kesinlikle yasakladığını ve 13 yaşındaki Bradford'un bu davranışı gerçekleştirirken bu yasanın tamamen farkında olduğunu iddia etti.

Kyle'ın annesi Snady Bradford ise; oğlunun şüpheli yerine konmasının ardından şoka girdiğini ve bu duruma şiddetle öfke duyduğunu belirtti.

Anne Bradford; "Bu olanlar sayesinde; okulların çocuklara matematik, beden eğitimi öğretebildiği ancak görgü ve şefkat gibi moral değerlerin maalesef evde öğretileceği sonucu çıkıyor" açıklamasında bulundu. (SoLportal)