ABD Dışişleri bakanlığı, İstanbul Ortaköy’de 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası bir açıklama yayımladı. “İstanbul Ortaköy’deki gece kulübünde ateş açıldığı yönünde haberler alınmaktadır. Çok sayıda kişinin öldüğü duyumu alınmıştır” bilgisine yer verilen açıklamada ABD vatandaşları, saldırının olduğu bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıldı. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, açıklamada ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nun “aşırıcı grupların Amerikan vatandaşları ya da yabancıların yaşadığı ya da sıkça uğradığı yerlerde şiddetli saldırılarını sürdürdüğü” uyarısına da yer verilirken, Amerikan vatandaşlarına özellikle Batılılar’ın, turistlerin ve yabancıların ziyaret ettiği kalabalık yer ve mekanlardan uzak durmaları tavsiye edildi.

Açıklamada bu mekanların yalnızca restoranlarla sınırlı olmadığı, ticaret merkezleri, ibadet yerleri ve ulaştırma noktaları da olduğu belirtildi.

İNGİLTERE DE UYARDI

İstanbul Ortaköy’deki Reina gecekulübüne yapılan terör saldırısı sonrasında İngiltere Büyükelçiliği vatandaşlarına “dikkatli olun” uyarısı yaptı.
Büyükelçilik internet sitesinden yapılan uyarıda; “İstanbul Ortaköy’deki Reina gecekulübünde meydana gelen ciddi olayların ardından, yerel yetkililerin talimatlarına uymanızı ve dikkatli olmanızı öneriyoruz. Daha ayrıntılı bilgi edinebilmek için yerel yetkililer ile görüşmelerimiz sürüyor” denildi.