Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği gece operasyonunda, IŞİD militanlarına ait bir aracı vurduğu belirtildi.

Hürriyet'in haberine göre, Beyaz Saray’ın “bir araçtan” bahsetmesi, “Ankara’da 99 kişinin öldüğü terör saldırısıyla bir bağlantısı olup olmadığı ve üst düzey bir IŞİD yöneticisine yönelik nokta operasyon yapılıp yapılmadığı” sorusunu gündeme getirdi.

Hürriyet’e açıklama yapan Türk kaynaklar, önceki gece İncirlik’ten kalkan Türk ve ABD savaş uçaklarının Suriye içinde yerleşik bazı IŞİD mevzilerini hedef alarak vurduğunu doğruladı. Türk kaynaklara göre operasyon tamamlandıktan sonra uçaklar İncirlik’e geri döndü. ABD bu operasyon tamamlandıktan bir süre sonra bölgede birkaç aracın hareketliliğini tespit etti. Bunun üzerine İncirlik’te konuşlu silahlı insansız hava aracı Predatör havalandırıldı ve hareket halindeki bir aracı vurarak imha etti.

Türk kaynaklar, “Aracı vuran Türk uçakları değil, ABD’ye ait bir Predatör. Aracın IŞİD’e ait olup olmadığı ve içinde kimler olduğuyla ilgili bir bilgimiz yok” dediler.