Suriye devleti ve muhalifler arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken, ABD, İngiltere ve Fransa'nın da Ürdün'de iki kampta Özgür Suriye Ordusu militanlarına eğitim verdiği iddia edildi.

Alman Der Spiegel dergisi, Suriyeli muhaliflerin silahlı kanadı Özgür Suriye Ordusu üyesi militanların Ürdün'de iki ayrı kampta ABD tarafından eğitildiğini yazdı.

Haberde, Ürdün'ün kuzeyinde ve güneyinde yer alan askeri kamplarda, son 3 ayda 200 Suriyeli muhalife eğitim verildiği belirtildi. Der Spiegel, ABD'lilerin Suriyeli muhaliflere daha çok tanksavar füzeleriyle eğitim verdiğini yazdı.

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriyeli muhaliflere eğitim vererek, Esad sonrasına hazırlık yaptığı belirtildi. Ürdün'deki iki kampta 1200 Suriyeli muhalife askeri eğitim verileceği de ileri sürüldü.

Özgür Suriye ordusu militanlarına eğitim veren ABD'liler askeri üniforma giyiyor. Ancak haberde, söz konusu eğitimcilerin ABD ordusu personeli mi yoksa güvenlik şirketleri mensupları mı olduğu bilgisi yer almadı.

LAİK MİLİTANLAR EĞİTİLİYOR

İngiliz Guardian gazetesi geçtiğimiz Cuma günü yayınladığı bir haberde, Ürdün'de ABD'nin yalnız olmadığını İngiliz ve Fransız askerlerin de, Suriyeli muhaliflere eğitim verdiğini yazmıştı.

Bazı Batı medyalarında yer alan haberlerde ise, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Ürdün'de laiklik yanlısı muhaliflere eğitim verdiği iddia edilmişti.

Konuyla ilgili şu ana kadar ABD, İngiltere ve Fransız savunma bakanlarından herhangi bir açıklama yapılmadı. (NTVMSNBC)