ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton, Suriye muhalefetini devrimi ele geçirmeye çalışan radikal gruplara karşı direnmeye çağırdı. Hırvatistan'a yaptığı bir gezide konuşan Clinton, Suriye muhalefetinin daha kapsayıcı olması gerektiğini söyledi.

Clinton daha önce, Türkiye merkezli Suriye Ulusal Konseyi'nin ülkede tırmanan şiddeti durdurmakta başarısız kaldığını söylemiş, "Cephede savaşan ve ölenlerin temsil edilmesi gerekiyor. Muhalefet, her ne kadar çok iyi nitelikleri olsa da 20, 30, 40 yıldır Suriye'de bulunmayan kişiler tarafından temsil edilemez," demişti.

'RADİKAL İSLAMCILARLA İLGİLİ RAHATSIZ EDİCİ HABERLER ALIYORUZ'

Clinton, Esad'a karşı ayaklanmadan yararlanmaya çalışan radikal İslamcı gruplar konusunda "rahatsız edici haberler" aldıklarını ve isyancıların buna karşı direnmeleri gerektiğini de söyleyerek, Washington'ın Suriye'de siyasi bir geçişin olabilmesi için muhalefetin etkili bir strateji arkasında birleşmesine yardımcı olacaklarını söyledi.

MUHALEFET GRUPLARI HAFTAYA KATAR'DA BULUŞACAK

Yabancı ülkelerden radikal İslamcı grupların Suriye'ye savaşmak için gittikleri ve bazı bombalı saldırılardan el Nusra gibi Selefi grupların sorumlu olduğu yönünde haberler bulunuyor. Suriye'deki farklı muhalefet grupları gelecek hafta Katar'ın başkenti Doha'da biraraya geliyor.

Suriye'de muhalefet, Esad'ın nasıl devrileceği ve ardından nasıl bir yönetimin kurulacağı konusunda ayrışıyor. (bbc)