ABD Savunma Bakanı Ash Carter, ABD'nin Suriye'de Rusya ile askeri işbirliğinin söz konusu olmadığını söyledi.

Rusya'nın Suriye stratejisinin "feci şekilde kusurlu olduğunu" savunan Carter, şunları söyledi:

"Daha öne de açıkladığımız gibi, henüz Rusya açısından böyle kusurlu, feci şekilde kusurlu bir stratejide işbirliğine hazır değiliz."

"Rusların açıklamalarının aksine, Rusya'yla işbirliği konusunda anlaşma sağlamış değiliz, bu hatalı stratejiye devam ettikleri ve bu hedefleri vurdukları sürece de sağlayamayacağız."

Ancak basit teknik görüşmelerin sürdürüleceğini kaydeden Savunma Bakanı, "Yapacağımız şey pilotlarımızın profesyonel güvenlik prosedürleri konusunda basit ve teknik konularda görüşmeye devam etmek olacak. Bu kadar. Kanalı açık tutacağız çünkü bu pilotlarımızın emniyeti ve güvenliğiyle ilgili bir mesele" dedi.

KOORDİNELİ UÇUŞ KONUSUNDA ANLAŞILDI     

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yetkililer Suriye'de Rusya ile ABD uçaklarının en az bir defa çok yakınlaştıklarını ve ABD uçağının son anda "emniyetli ayrım" manevrası yaparak uzaklaştığını bildirdi.

Olay veya olayların gerçekleştiği zamana ilişkin bilgi verilmedi. Ancak Pentagon, uçuşlar konusunda ABD ile Rusya'nın 1 Ekim'den bu yana görüştüklerini doğruladı.

Rus haber ajansı Tass'a konuşan Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoly Antonov, Rus ordusunun prensipte ABD tarafından önerilen koordineli askeri uçuşlar konusunda anlaştığını söyledi. Antonov, her iki ülkenin önümüzdeki günlerde birlikte bir basın konferansı yapacağını belirtti. (BBC Türkçe)