Rusya’nın, Kırım’ın federasyona katılmasını kabul etmesinin ardından Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama yaptırımları arttırma kararı aldı.

Obama daha önce bazı Rus üst düzey yöneticilere yönelik kısıtlamaların finans ve enerji gibi kilit sektörleri hedef alacağını belirtti:

“Rusya gerginliği tırmandırmanın onu uluslararası toplumda daha da yalnızlaştıracağını bilmeli. Yirmi birinci yüzyılda Avrupa ve dünyadaki milletler arası temel ilişkileri yönetme prensiplerine riayet edilmeli. Bir ülke sırf daha büyük ya da daha güçlü olduğu gerekçesiyle sınırlarını komşuları aleyhine kafasına göre yeniden çizemez. Sayın Putin şunu anlamalı. Ukraynalılar batı ve Rusya arasında tercih yapmak zorunda değil. Ukraynalıların kendi kaderlerine kara vermelerini ve hem Rusya’yla, hem Amerika’yla hem de Avrupa’yla yani kimle isterlerse onunla iyi ilişkiler kurmasını istiyoruz.”

Yaptırım listesine alınan ilk banka 10 milyar dolar büyüklüğe sahip Bank Rossiya olurken Amerika’ya girişi yasaklananlar listesine 20 kişinin daha ismi eklendi. (euronews)