ABD ordusunun IŞİD'e karşı operasyonlardan sorumlu sözcüsü Albay Steve Warren, Koalisyon güçlerinin geçen ay Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırılarında 10 IŞİD komutanının öldürüldüğünü açıkladı.

Warren, bu kişilerin bazılarının Paris saldırılarıyla bağlantısının bulunduğunu, bazılarının ise Batı’da yeni saldırılar planladığını söyledi.

Bunlardan biri; IŞİD’in Irak ve Suriye dışındaki eylemlerini yöneten ve Paris saldırılarıyla bağlantısı olan Abdelkadir Hakim. Albay Warren, Hakim’in 26 Aralık’ta Irak’ın kuzeyindeki Musul’da öldürüldüğünü açıkladı.

Abaaoud’la doğrudan bağlantılı olan Charaffe el Mouadan da öldürüldü

Warren, söz konusu kişilerden birinin de Paris saldırılarının arkasındaki hücrenin lideri olan Abdelhamid Abaaoud’la doğrudan bağlantısı olan Charaffe el Mouadan olduğunu söyledi.

Warren, Mouadan’ın 24 Aralık’ta öldürüldüğünü söyledi. Mouadan, Paris’in Drancy en Seine-Saint Denis banliyösü doğumlu. 27 yaşındaki Mouadan, Fransız polisi tarafından Bataclan saldırısındaki şüphelilerden biri olarak aranıyordu. Mouadan’ın, Kasım’da Suriye’ye kaçtığı düşünülüyor.

Belçika vatandaşı Abaaoud, 130 kişinin yaşamını yitirdiği Paris saldırılarından birkaç gün sonra Paris’in bir dış mahallesindeki polis baskınında öldürülmüştü.

Saldırıların ardından kaçan 8. şüpheli Salah Abdeslam ise Avrupa’nın birçok yerinde hala aranıyor. (BBC Türkçe, Al Jazeera Türkçe)