ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un başdanışmanı John Wayne Troxell, YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) tam destek olduklarını bildirdi.

Dunford’un emriyle Irak ve Suriye’deki Amerikan askerleri ve DSG’yi de ziyaret eden kıdemli astsubay başçavuş Trokell, izlenimlerini ABD savunma sakanlığının (Pentagon) resmi internet sitesine yazdı.

Diken'de yer alan habere göe, Kobani’yi de ziyaret eden Troxell, “Orada gördüğüm herkes DSG’ye güveniyor. Burada gerçekten bir ortak kuvvet oluşturulmuş. ABD ordusu Suriye’de DSG’ye eğitim ve mühimmat yardımında bulunuyor. Bölgeden, DSG’ye son derece güvenerek ayrıldım” dedi.

Troxell şöyle devam etti: “DSG iyi yönetilen bir askeri oluşum. Resmi rütbe ve okulları yok ancak, her ünitenin bir lideri var. DSG askerleri 20 yaş civarında, komutanlar daha yaşlı ve tecrübeli askerlerden oluşuyor. Bizim komutanlarımız, DSG’nin bugüne kadarki askeri partnerlerimiz arasında en iyilerden biri olduğunu söylüyor.”

Başdanışman, ABD ile DSG rasındaki bağın güven temelli olduğunu belirterek, “ABD, DSG’yi eğitmeye ve destek vermeye devam edecek ve ortaklığımız derinleştikçe DSG daha etkili olacak” diye yazdı.