ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon güçlerinin, Suriye’nin doğusunda tatbikata başladığı, Rus askeri yetkililere tatbikat hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Koalisyonun sitesinden yayınlanan açıklamada, "Tatbikatta kıta büyüklüğündeki bir birliğe havadan saldırı uygulanacak, atış yapılacak. Güçlerimiz, hızlı hareket etme, havadan ve karadan entegre güçlerle hedefe saldırı düzenleme ve koalisyonun ortak operasyonları bölgesinin her yerine hızlı bir şekilde sızabilme kabiliyetlerini sergileyecek" ifadelerine yer verildi.

Tatbikatın El Tanf'taki garnizon bölgesinde ve etrafındaki 55 kilometrelik alanda gerçekleştirildiği bildirilen açıklamada, koalisyonun, ‘yanlış anlaşılmaları veya gerilimin tırmanmasını önlenmek üzere kurulan kanalları kullanarak Rus meslektaşları ile anlaşmazlıkları önlemek için çalışma yaptığı' kaydedildi.

El Tanf'taki garnizonun bulunduğu bölgedeki durum, daha önce de Rus askeri yetkilileri tarafından birçok kez dile getirilmişti. Rus ordusunun verilerine göre bu bölgede ABD'li askeri eğitimcilerin yönetiminde eğitilen militanlar daha sonra Suriye yönetimine yönelik savaş faaliyetlerinde yer alıyor.

Kaynak: Sputnik