ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) mevzilerini bombaladığı iddia edildi.. Bombardıman sonucu, DSG mensubu 30 Arap savaşçının öldüğü öne sürüldü. Ancak, bir DSG sözcüsü çıkan haberleri yalanladı.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre bir DSG yetkilisi, koalisyonun 'yanlışlıkla Rakka kalesinde bombardıman yaptığını' ifade etti.

Koalisyon uçaklarının Rakka'da Surların olduğu alanda yanlışlıkla DSG mevzilerini bombaladığını belirten yetkili şu ifadeleri kullandı: "Hava saldırısı dün gerçekleşti. Koalisyon güçlerine bağlı uçaklar Rakka surları bölgesinde IŞİD ile savaşan DSG'ye bağlı Nehva Kuvvetlerini bombaladı. Bombalama sonucu 30 savaşçı hayatını kaybetti 15 savaşçı ise ağır yaralandı. Yaşamını yitiren savaşçıların hepsi Arap savaşçılardı."

ABD öncülüğündeki koalisyonun 3 hava saldırısı gerçekleştirdiğini söyleyen DSG yetkilisi, "Koalisyon güçleri Nehva kuuvetlerine bağlı savaşçıların Rakka'nın Surları bölgesine girdiğini bilmiyordu, o bölgede sadece IŞİD'in bulunduğu bilgisine sahipti ve hava saldırısı yanlışlıkla gerçekleşmiş oldu" dedi.

Koalisyon uçakları daha önce de Rakka kuzeyinde DSG mevzilerini yanlışlıkla bombalamış, olayda 18 DSG savaşçısı yaşamını yitirmişti.

YALANLAMA

Demokratik Suriye Güçleri sözcüsü Cihan Şeh Ahmed ise, ABD uçaklarının Rakka'da IŞİD’e karşı savaşanları yanlışlıkla bombaladığı yönündeki haberleri yalanladı.  ANF’de yer alan habere göre, Cihan Şeh Ahmed, ''Bu haber tümüyle yalandır, gerçeklerle ilgisi yoktur. Rakka'da şiddetli bir çatışma yürütüyoruz ve Rakka'yı özgürleştireceğiz" dedi.