ABD'nin Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Ankara'da temaslarını sürdürüyor.

Dunford'un Ankara ziyaretiyle ilgili ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Greg Hicks'ten bir açıklama geldi.

Sözcü Hicks, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford'un darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacağını belirtti.

Açıklamada, Dunford'un ziyareti kapsamında Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la görüşeceği de ifade edildi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Yzb. Greg Hicks, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr. adına yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford Jr., İncirlik Hava Üssü'nde görevli ABD'li personeli ziyaret etmek ve görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Genelkurmay Başkanı Dunford, ziyareti kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile de bir araya gelecek. Orgeneral Dunford görüşmelerinde, Türkiye'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişimini en güçlü şekilde kınayacak; IŞİD'e karşı mücadele kapsamında İncirlik'ten gerçekleştirilen koalisyon operasyonlarının simgelediği bölgesel güvenliğe ilişkin güçlü ortaklığımızın ve Türkiye'nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de NATO ittifakına katkılarının önemini bir kez daha vurgulayacak."