ABD'de seçim yenilgisini kabul etmeyen yandaşlarının Kongre'yi işgal etmesiyle azli tartışılan Başkan Donald Trump için, ABD Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde "Görevi 11.01.2021 tarihinde sona erdi" ifadeleri yer aldı.

Sitede Trump ve Yardımcısı Mike Pence'in görev sürelerinin 11.01.201 itibarıyla sona erdiği bilgisi yer aldı. Sitenin hacklenmiş olabileceği belirtilirken, sosyal medyada "istifa etmiş olabilecekleri" yolunda yorumlar yer aldı. Twitter'da dolaşan iddialar arasında, sitedeki bu bilginin Trump karşıtı bir çalışan tarafından girildiği de öne sürülüyor.

Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda  "Buzz Feed News'e konuşan kaynaklar, Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde Trump ve Pence'in biyografisiyle ilgili değişikliklerin arkasında "hoşnutsuz bir bakanlık çalışanı" var." ifadeleri yer aldı.

Sitede Donald Trump'ın biyografisinin yer aldığı bölümde, sadece Başkan'ın görev süresinin dolduğu bilgisi kullanıldı. Sayfanın farklı zamanlarda en az iki kez değiştirildiği aktarıldı. Dünya medyası, Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin bilgi istedi.  Ancak resmi  kurumlardan henüz bir açıklama gelmiş değil.

AZLİ İÇİN TASARI SUNULMUŞTU

Haberin sosyal medya ve geleneksel medyada yayılmasının ardından sayfa erişime kapatıldı. Sayfada yer alan bilgide, "Üzgünüz, bu site şu anda teknik sorunlar yaşıyor. Lütfen birkaç dakika sonra yeniden deneyin" ifadesi yer aldı.

Bugün Demokrat senatörler tarafından Temsilciler Meclisi'ne trump'ın hükümeti hükümet karşıtı şiddeti Kışkırtma suçlamasıyla azlini isteyen bir tasarı sunulmuştu.

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden da Trump'ın azli için senatörlerle görüştüğünü duyurmuştu. 

ABD Kongresi'nde Joe Biden'ın başkanlığının tasdikleneceği gün, Donald Trump'ın düzenlediği miting sonrası bir grup Kongre binasını basmış, çıkan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetmişti.