ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki muhalif basın kuruluşlarına yönelik operasyonlar karşısında ‘derin bir kaygı’ duyulduğunu kaydetti.

‘FETÖ ve PKK adına suç işlemek' iddiasıyla düzenlenen operasyonda, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazarlar Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart ve Turhan Günay da dahil olmak üzere 12 kişi gözaltına alınmasını değerlendiren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, ABD’nin Türkiye’nin 15 Temmuz’daki darbenin arkasında bulunan isimleri ortaya çıkarma çabasına saygı duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“ABD, Türkiye’deki muhalif basın organlarına yönelik resmi baskının artışı konusunda derin bir endişe duyuyor.”

‘TÜRKİYE MODERN BİR DİKTATÖRLÜĞE DÖNÜŞÜYOR’
 
Türkiye’nin idamı geri getirme planını eleştiren Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye’nin demokrasi adı altında bir çeşit modern diktatörlüğe dönüştüğünü söyledi.
 
Özdemir, yaptığı açıklamada "İşkence devletine geri dönüşün ardından idam cezasının da resmen uygulamaya konması, Erdoğan'ın AB ve Batı değerlerinden ne kadar uzak olduğu konusunda son kanıttır" şeklinde konuştu. Özdemir, "Bu Türkiye, Batılı hükümetlerin vicdanını rahatlatmak için demokrasi adı altında bir çeşit modern diktatörlüğe dönüşüyor" dedi.