ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, ABD askerlerinin Minbiç'in içinde ve çevresinde konuşlandığı açıkladı.

Pentagon sözcüsü Jeff Davis, ABD birliklerinin bulunma nedeninin "IŞİD'ten başka bir tarafa saldıran tarafları caydırmak" olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pentagon sözcüsü Jeff Davis "Koalisyonun parçası olarak güvence verme ve caydırma amaçlı Minbiç'in içine ve etrafına ABD askerleri konuşlandırıldı. Bu görev IŞİD'den başka bir tarafa saldıran tarafları caydırmak içindir" ifadelerini kullandı.

Türkiye destekli güçlerin batından şehre yaklaştığını, Suriye hükümetine ait konvoylarının ve Rus birliklerinin bölgeye geldiğini gördüklerini ifade eden Davis, Minbiç'i Kürt güçlerin kontrol ettiğini söyledi.

Davis, özellikle hangi kuvvetlere yönelik kaygı taşıdıklarını açıkça ifade etmekten kaçındı ve "Minbiç'in halen kurtarılmadığını savunanlara karşı" şehirde bir güç gösterisi yaptıklarını söylemekle yetindi.

'ABD ASKERLERİNİN TEK TARAFLI ÇATIŞMAYA GİRME YETKİLERİ YOK'

Orada bulunan kuvvetlerin sadece görünür olmak adına orada olduğunu ifade eden sözcü, "Kimse ile çatışmaya girmek için orada değiliz. Gözü çatışmada olanlara sadece yürütülmesi gereken bir savaş varsa onun da IŞİD'e karşı olması gerektiğine dair görünür bir hatırlatmadır" cevabını verdi.

Minbiç'te bulunan ABD askerlerinin çatışmaya girme yetkileri olup olmadığına ilişkin bir soruya ise Davis "Kendilerine bir saldırı olduğunda, nefsi müdafaa için elbette ki yetkileri var ancak onun dışında orada başka bir kuvvetle çatışmaya girme yetkileri yok" dedi.

(Kaynak: Sputnik)