ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ABD'nin eninde sonunda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la müzakere etmek zorunda kalacağını söylemesinin ardından Beyaz Saray’dan konuya ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamada, ‘doğrudan bir müzakere’nin söz konusu olmadığı ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, Kerry’nin sözlerinin yanlış anlaşıldığını savunarak ülkesinin Suriye politikasında bir değişiklik bulunmadığını söyledi.

Twitter hesabından, Beşar Esad’la doğrudan müzakere etmelerinin söz konusu olmadığını ifade eden Harf, “Kerry, rejimle masada müzakere edilmiş bir sürece ihtiyacımız olduğuna dair uzun süredir var olan politikamızı tekrar etti. Kerry, doğrudan Esad ile müzakere edeceğimizi söylemedi” dedi.

KERRY NE DEMİŞTİ?

Kerry, Amerikan CBS televizyonuna verdiği söyleşide Suriye’de savaşın sona ermesi için Esad’la müzakere edilmesi gerekeceğini ifade ederek, “Sonunda müzakere etmek zorunda kalacağız. Ben 1’inci Cenevre Konferası bağlamında her zaman müzakere etmeye gönüllüydüm” demişti.

Kerry, Beşar Esad’ı müzakere masasına oturtmak için üzerindeki baskının artırılmasının gerekebileceğini de belirtmişti.