ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Kabil Havalimanı’nın işletmesinin Türkiye ve Katar’a verileceği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Price, “Bir süredir bölgesel ortaklarla çalışıyoruz, buna Türk ve Katarlı ortaklarımız da dahil" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Price, Kabil Havalimanı’nın işletmesinin Türkiye ve Katar’a verilmesi yönündeki tartışmalarla ilgili olarak, “Kabil'deki sivil havalimanının mümkün olan en kısa sürede yeniden açılmasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğimiz konusunda çok netiz” dedi ve ekledi:

“Bir süredir bölgesel ortaklarla çalışıyoruz, buna Türk ve Katarlı ortaklarımız da dahil. Geçen hafta sonlarında havalimanının bir değerlendirmesinin yapıldığını ve bilgilerin tartışmalara katılanlara iletildiğini belirtmiştik. Bu yüzden bu konuda ortaklarımızın önüne geçmeyeceğiz. Havaalanının gelecekteki düzeni ve operasyonları söz konusu olduğunda herhangi bir ilerleme veya gelişme hakkında konuşmayı onlara bırakacağız, ancak Kabil'deki sivil havaalanının mümkün olan en kısa sürede yeniden açılmasını desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğimiz konusunda çok net olduk.”