Muhalif çizgideki Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Suriye’nin Rakka kentinde IŞİD komutanlarından birinin ABD’ye ait bir insansız hava aracının saldırısında öldüğünü ileri sürdü. Ayrıca, Nusra Cephesi'ne yönelik operasyonda örgütün üst düzey yöneticilerinden birinin Türkiye sınırına yakın bir bölgede öldürüldüğü belirtiliyor.

hurriyet.com.tr’de yer alan habere göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in kontrolündeki kentte ölen komutanın Özbek kökenli olduğunu iddia etti.

Öte yandan, ABD’ye ait savaş uçaklarının, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi’ni hedef aldığı iddia edildi.

El Nusra Cephesi’ne yakın kaynaklara göre; İdlib’e bağlı Türkiye sınırındaki Kifar Daryan’da hareket halindeki bir araç vuruldu.

Araçta, örgütün üst düzey isimlerinin de aralarında bulunduğu 6 kişinin olduğu ve tamamının saldırıda öldüğü belirtiliyor.

Anadolu Ajansı, saldırıda öldüğü öne sürülen üst düzey ismin patlayıcı uzmanını Nusra Cephesi komutanı Ebu İslam el-Hamavi olduğunu duyurdu.

Suriye yönetimine yakın kaynaklarsa, İdlib’te örgütün liderliğine yönelik saldırının Suriye uçakları tarafından düzenlendiğini iddia etti. El Nusra Cephesi liderliğindeki Fetih Ordusu, İdlib’i ele geçirmişti. El Kaide’nin Suriye kolu Halep’i de ele geçirmek için bu kentteki Suriye ordusu birliklerine yönelik saldırılarına hız vermişti.

haberler.com'da yer alan habere göre ise, Suriye'nin Cerablus kentinin Türkiye sınırına yakın bölümünde, motosikletle gezen 2 IŞİD üyesinin mayın patlaması sonucu hayatını kaybetmesi güvenlik kameralarına yansıdı.

2 IŞİD ÜYESİ MAYINA BASTI

Gaziantep Karkamış Sınır Kapısı çevresine yerleştirilen yüksek çözünürlükteki kameralar, sınır güvenliği için 7 gün 24 saat kayıt alıyor. Önceki gün sabah saatlerinde kaydedilen görüntülerde, motosikletteki 2 kişi daha önce IŞİD tarafından döşenen mayınların olduğu bölgede geziyor.

2 KİŞİNİN CENAZELERİNİ TAŞIDILAR

Daha sonra bir patlama meydana geliyor ve motosikletin geçtiği bölgeden duman yükseliyor. Patlama üzerine bir grup IŞİD üyesi olay yerine gidiyor ve "keşif ekibi" oldukları belirlenen 2 kişinin cenazelerini taşıyor.

Üzerilerine battaniye örtülen cenazeler, daha sonra araçlarla Cerablus kent merkezi istikametine hareket ediyor.