ABD'nin başkenti Washington'daki Kürtler, Amerikan Kürt Bilgi Ağı (AKIN) Direktörü Kani Xulam öncülüğünde Türk Büyükelçiliği önünde dönüşümlü ve süresiz bir nöbet eylemine başladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD)’nin verilerine göre, 19 ilçede uygulanan sokağa çıkma yasakları boyunca 16 Ağustos 2015 - 10 Ocak 2016 tarihleri arasında 29’u çocuk olmak üzere 170 sivil hayatını kaybetti.

ABD’deki Kürt aktivistler, Türk büyükelçiliği önündeki nöbet eylemleriyle, sokağa çıkma yasakları ve operasyoonları protesto etmeyi amaçlıyor.

#‎KurtlerMartinLutheriAniyor hashtag’iyle sosyal medyada duyurulan nöbet eyleminin organizatörü Xulam, 15 Ocak’ın Martin Luther King’in doğum günü olduğunu ve King’in siyahların eşitlik mücadelesini omuzladığı gibi, ABD halkını da Kürtlerin hak mücadelesine destek vermeye çağırdı.

Basın açıklamasında, “Dr. King büyük bir insanlık ve cesaret örneği göstermiş, ezilenlerin sesi olmuştu. Siz de bugün aynı değerlerlerin ışığında, ezilen Kürtlerin adalet mücadelesini destekleyin” diyen Xulam, başka ülkelerdeki Kürtlere de şiddetsiz, barışçıl eylemlerle Kürt katliamını protesto etme çağrısında bulundu.