ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde partilerin başkan adaylarının belirlenmesi için gerçekleştirilen ön seçimlerin ikincisi New Hampshire eyaletinde yapıldı. İkinci ön seçimi Cumhuriyetçi Parti’den Donald Trump, Demokrat Parti’den de Bernie Sanders kazandı.

Iowa'daki ilk ön seçimde Ted Cruz ve Hillary Clinton zafer ilan etmişti.

Sputnik’te yer alan habere göre, Sanders, galibiyeti sonrası yaptığı konuşmada büyük alkış topladı. “Bugün Wall Street’ten Washington’a, Maine’den California’ya kadar her yerde yankılanacak bir mesaj gönderdik” diyen Sanders, “Bu mesaj şu: Büyük devletimizin hükümeti yalnızca bir avuç dolusu zengin kampanya destekçilerine değil tüm insanlara aittir” ifadelerini kullandı.

Trump ise mitinglerindeki sloganı tekrarlayarak “ABD’yi yeniden büyük bir devlet yapacağız” dedi. Çin, Japonya ve Meksika’yı alt etme sözü veren Trump, “Tanrı’nın elinden çıkan en iyi başkan olacağım. Bunu unutmayın!” ifadesini kullandı.

ÜÇÜNCÜ ÖN SEÇİM 20 ŞUBAT'TA

ABD’deki bir sonraki ön seçimler 20 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Demokrat Parti 20 Şubat'ta Nevada'da ‘parti toplantıları’ yöntemiyle, Cumhuriyetçi Parti ise Güney Carolina'da geleneksel seçim usulüyle ön seçimlerini yapacak.