ABD yönetiminin göçmen politikasını ve kayıt dışı göçmenlerin Meksika sınırında çocuklarından ayrılmasını başkent Washington'daki bir Senato binası içinde protesto ederek oturma eylemi yapan yaklaşık 600 kadın gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 71 yaşındaki ünlü ABD'li aktris Susan Sarandon da vardı.

Washington polisi yasa dışı gösteri yaptıkları gerekçesiyle 'Hart Senato Ofisi Binası' içinde göçmenlerle dayanışma eylemi yapan 575 kadının gözaltına alındığını açıkladı.

Kadınlar ABD hükümetinin  göçmen politikasını ve kayıt dışı göçmenlerin Meksika sınırında çocuklarından ayrılmasını protesto ederek oturma eylemi yapıyordu.

Gözaltına alınanlar arasında 1991'deki 'Thelma ve Louise' filmindeki rolüyle tanınan 71 yaşındaki ünlü aktris Susan Sarandon da vardı. Sarandon 1996'da 'Dead Man Walking' filmindeki rolüyle Oscar da kazanmıştı.

​Sarandon'un yanı sıra Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Pramila Jayapal da gözaltına alındı.

Eylemde kadınlar First Lady Melania Trump'ın Teksas'ta ailelerinden ayrılan göçmen çocukların tutulduğu tesise giderken giydiği ve üzerinde 'Gerçekten umursamıyorum, ya sen?' yazılı cekete atıfla 'Umursuyoruz" sloganları attı.

​Göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezlerinin kapatılmasıı talep eden kadınlar üzerinde #FamiliesBelongTogether (Aileler birbirine aittir) etiketinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı

Kadın hakları örgütlerinin çağrısıyla toplanan kadınlar, açık denizlerde kurtarılan sığınmacılara ilk yardım müdahalesinde verilen acil yardım battaniyelerini de eylemde hazır bulundurdu.

Geçen hafta Başkan Donald Trump kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından bir başkanlık kararnamesiyle 'göçmen çocukların gözaltına alınan aile üyeleriyle birlikte tutulması' talimatını vermişti.

Muhalifler söz konusu talimatın halihazırda ailelerinden ayrılmak zorunda kalan 2342 çocuğun yeniden aileleri ile birleşmesi yönünde bir ifade içermemesine tepki göstermişti.

Kaynak: Sputnik