ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Parkland kentinde, bir lisede silahlı saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda polis ve ilk sağlık ekibi gönderildi.

Saldırıda 17 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, çok sayıda yaralının olduğu belirtildi. Yerel televizyon kanalı WSVN-TV’nin haberinde, 20 kişinin yaralandığı, FOX-10 TV’de ise 5 kişinin tedavi gördüğü belirtildi.

Stoneman Douglas Lisesi’ne düzenlenen saldırıyı ise 19 yaşındaki Nicolas Cruz’un gerçekleştirdiği açıklandı. Saldırgan gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. Cruz’un saldırı anında gaz maskesi taktığı ve ağır silahlara sahip olduğu iddia edildi. Cruz’un okula kayıtlı bir öğrenci olduğu da açıklandı.

Öğrencilerin olayı tatbikat sandığı ve sabah saatlerinde okulda tatbikat yapıldığı ifade edildi.

Saldırının yaşandığı okulda okuyan 17 yaşındaki bir öğrenci,  olay anında ailesine cep telefonundan şu mesajı gönderdi: “Annecim, babacım… Okulun kampusunda silah sıkılıyor. Dışarıda polis sirenleri çalıyor. Biz oditoryumdayız ve kapılar kilitli.”

Nicolas Cruz’un saldırıyı hangi sebeple gerçekleştirdiği henüz öğrenilemedi.

‘POLİS GELENE KADAR BİNAYA SIĞININ’

Okuldan geçen canlı görüntülerde çocukların sıra halinde çıkarıldığı görülüyor.

Bölgedeki polis departmanı, Twitter’dan öğrenci ve öğretmenlere “polis gelene kadar oldukları yerde saklanmış bir vaziyette” kalmaları çağrısında bulundu.

‘KIZIM DOLAPTA SAKLANIYOR’

Olayın okul dağılmaya yakınken gerçekleştiği düşünülüyor.

Kızının okulun içinde saklandığını söyleyen baba Caesar Figueroa, CBS televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Kızım şu an itibariyle bir dolabın içinde kilitli. Konuşmaktan korkuyor. ‘Beni arama, çünkü senin sesini kimsenin duymasını istemiyorum’ dedim. O yüzden hâlâ dolabın içinde” dedi.

FBI da bölgeye çalışanlarını gönderdiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump ise Twitter’dan, “Dualarım ve başsağlığı dileklerim Florida’da gerçekleşen korkunç silahlı saldırının kurbanları ve aileleri ile beraber. Hiçbir çocuk, öğretmen ya da başka kimse Amerikan okullarında kendini güvensiz hissetmemeli” dedi.

YILIN BAŞINDAN BERİ GERÇEKLEŞEN 18’İNCİ SALDIRI

Bu saldırı son zamanlarda Amerikan okullarında gerçekleşen ölümcül saldırıların sonuncusu.

Her yer için Silah Güvenliği (Everytown for Gun Safety) adlı organizasyonun düzenlediği bir araştırmaya göre, bu saldırı bu yılın başından beri gerçekleşen en az 18. saldırı oldu.

Kurum aynı zamanda 2013 yılından beri ABD’de toplam 290 saldırı olduğunu açıkladı.

Kaynak: BBC Türkçe