ABD’de 2 milyon 700 binden fazla kişinin enfekte olmasına neden olan korona virüsü salgını etkisini sürdürürken Alabama eyaletinde ‘korona virüsü partisi’ düzenlendiği tespit edildi. Yerel yetkililer, enfekte olan bir kişinin partiye çağrıldığını ardından herkese korona virüsü testi yapıldığını ve Covid-19 testi pozitif çıkan kişiye parti biletlerinden elde edilen paranın ödül olarak verildiğini aktardı.

‘BAŞTA SÖYLENTİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK’

Belediye Meclisi üyesi Sonya McKinstry, ‘korona partilerinin’ gençler tarafından Tuscaloosa kentinde düzenlendiğini söyledi. “Bunun başta yalnızca bir söylenti olduğunu düşündük” diyen McKinstry, yerel itfaiyeden bu bilgiyi doğruladıklarını dile getirdi. İtfaiye şefi Randy Smith’in konuyu Belediye Meclisi’ne taşıması üzerine araştırma başlatıldı.

Tuscaloosa kenti çevresinde de yetkililerin bilmediği birçok partinin düzenlendiğini söyleyen McKinstry, şöyle konuştu: “Böylesi ciddi ve ölümcül bir durumun hafife alınması beni çok öfkelendirdi. Bu virüsü ailenize taşıyabilirsiniz.”

Bu hafta maske zorunluluğunun yürürlüğe girdiği Alabama’da 39 bin korona virüsü vakası kaydedildi. 1000 kişi Covid-19 nedeniyle öldü.

Kaynak: Gazete Duvar