Avrupa Birliği’nin (AB) dış sınırlarının 1 Temmuz’da açılması beklenirken, AB üyesi Hırvatistan’dan Balkanlar özelinde tam tersi bir karar geldi.

Hırvatistan hükümeti, korona virüsü vakalarının geçtiğimiz hafta yeniden artmaya başlaması üzerine, Bosna, Kosova, Kuzey Makedonya ve Sırbistan’tan gelecek ziyaretçilere yeniden 14 günlük karantina kararı aldı.

İçişleri Bakanı Davor Bozinovic, bu dört Balkan ülkesinden gelecek kişilerin Hırvatistan pasaportu taşıyor olsalar bile 14 gün boyunca zorunlu karantinaya gireceğini açıkladı.

Hırvatistan’ın sınırlarını 1 Haziran’da yeniden açtığı 10 AB ülkesinden gelenlere ise böyle bir zorunluluk getirilmeyecek. Aynı şekilde, transit yolcular da karantinaya girmeyecek.

Toplam vaka sayısının 2 bin 388 olarak görüldüğü Hırvatistan’da son 24 saatte 22, son bir haftada ise toplam 119 vaka tespit edildi.

Bozinovic, yeni vakaların büyük çoğunluğunun komşu ülkelerden geldiğini söyledi. Bosna ve Sırbistan’da ise vaka sayıları geçtiğimiz hafta yeniden artmaya başlamıştı.