İsviçre'nin Bellinzona şehrinde uzun yıllar yüzme eğitmeni olarak çalışan Flavio Bomio 1998 – 2011 yılları arasında eğitim verdiği 15 erkek çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan 11 yıl hapis ve 167 bin frank tazminata mahkum edildi. 

İsviçre'de başlangıcı 15 yıl öncesine dayanan bir pedofili vakası, savcılığın olaya el atmasıyla ortaya çıktı.

Tessin Kantonunun başkenti Bellinzona'da yaşanan skandalın baş aktörü uzun yıllar İsviçre'nin ünlü yüzücülerine de antrenörlük yapan ve şu anda emekli olan 71 yaşındaki Flavio Bomio.

Bir süre İsviçre milli takımına da antrenörlük yapan Flavio Bomio, küçük erkek çocuklarına cinsel istismardan Lugana ceza mahkemesince 11 yıl hapis ve mağdurlara ödemek üzere 167 bin Frank tazminat cezasına çarptırıldı.

Tessin kantonu başsavcılığı Bomio aleyhine 1998- 2011 yılları arasında 15 erkek çocuğuna sürekli cinsel tacizde bulunmak ve ilişki kurmak suçlamasıyla dava açtı.

Savcılık, Flavio Bomio'nun, en küçüğün yaşı o zaman 13 olan kurbanlarıyla en az 400 kez cinsel temas gerçekleştirdiği iddiasını dava dosyasına koydu.

''TARAFLARIN RIZASI VARDI''

Mahkemeye çıkartılan Bomio, hakim karşısında soruları yanıtlarken, "Hiçbir zorlama olmadı. Tarafların rızası vardı. Bana bir şey söyleselerdi, kendimi frenlerdim" şeklinde konuştu.

Mahkemede ifade veren Bomio'nun kurbanlarından bugün 28 yaşında olan olay sırasında 14 yaşında olduğunu söyleyen bir yüzücü "Bomio, bu tür ilişkinin gayet normal olduğunu, eski Yunan'da da erkeklerin bu tip ilişkiler yaşadığını söylüyordu. Ondan çok korkuyordum. O nedenle ne derse yapıyordum. Şimdi utanç duyuyorum. Midem bulanıyor. İğrenç hissediyorum" dedi.

Olay yaşandığında 15 yaşında olan bir başka kurban ise, "Ailem ekonomik olarak zor durumdaydı. Bomio aileme borç verdi. Onun isteklerine nasıl karşı durabilirdim?" şeklinde konuştu.

Flavia Rigamonti (32) gibi Avrupa şampiyonu bazı ünlü yüzücülerine hocalık yapmış bir isim olan 71 yaşındaki Flavio Bomio, uzun bir süre Tessin kantonu yüzme federasyonu başkanlığında da bulunmuştu. (Skytürk)