Sivil toplum örgütü Dünya Doktorları Derneği’nin Türkiye’deki şubesinde “satın alma sürecinde zimmete para geçirilmesi ile ilgili yolsuzluk yapıldığı” iddia edildi.

Le Monde gazetesi, burada çalışanlar arasında çıkar çatışması ve yönetimdeki ciddi aksaklıklarla ilgili suçlamaları gündeme getirirken, bağımsız denetleme kuruluşunun da burada yaşanan sıkıntıyı teyit ettiğini yazdı.

Dünya Doktorları Derneği’nin Türkiye’deki şubesinde daha önce çalışan yaklaşık 15 kişinin de aynı suçlamaları dile getirdiği kaydedilen haberde, merkezi Paris’te bulunan sivil toplum örgütünün ise iddiaları yalanladığını aktardı.

Dünya Doktorları Derneği’nin Türkiye’deki şubesi, özellikle Türkiye’de sayıları 3,7 milyonu bulan Suriyeli göçmenlere verdiği sağlık hizmetiyle tanınıyor.

Burada daha önce çalıştığını belirten ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın, “Ben işe başladığımda bazı usulsüzlüklere tanık oldum bunları bildirmeye çalıştım ancak benim yöneticim bunları gizleme yoluna gitti” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Burada çıkar çatışması ve kayırmacılık yapıldığı suçlamalarını işi bırakan diğer çalışanlar tarafından da gündeme getirildiğini yazana Le Monde, bu genç kadını dört ay çalıştıktan sonra istifasını verdiği Dünya Doktorları Derneği’nin merkezi Fransa’ya elektronik postayla şikayette bulunduğunu bildirdi.

Genç kadının Paris’e yazdığı şikayet mektubunda ise “Dünya Doktorları Derneği, herhangi bir önlem almadığı takdirde büyük bir skandalın ortaya çıkmasından korkuyorum. Çünkü derneğin Türkiye içinde veya dışında, özellikle de ülkenin güneydoğusunda pek çok kişi zimmete para geçirmekle ilgili suçlamaları konuşuyor.” dediği aktarıldı.

Derneğin ise genç kadına bir hafta sonra yazdığı yazıda “Sizinle iletişime geçeceğiz. Tanıklık etmesi muhtemel diğer kişilerin adını bize bildirmekten çekinmeyin” diyerek yanıt verdiği kaydedildi.

Paris’teki merkezden gelen denetçilerin ise şu ana kadar şikayette bulunan bu kadınla temasa geçmediği bildirildi.

Kaynak: euronews