Ankara Kızılay’da Pazar günü akşam saatlerinde meydana gelen bombalı saldırı dünya basınında geniş yer tuttu.

Flaş haber olarak verilen saldırıya ilişkin bilgiler güncellenerek paylaşıldı.

Dünyada Ankara patlamasını şöyle gördü:

ALMANYA

BİLD ONLİNE:“Türkiye’nin başkenti Ankara’nın kalbinde dört haftadan kısa bir sürede ikinci kez bombalı saldırı gerçekleştirildi. Resmi açıklamalara göre 34 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı. Saldırı Pazar günü akşam saatlerinde, 17 Şubat’ta gerçekleştirilen ve 29 kişinin yaşamını yitirdiği bomba yüklü araçla yapılan saldırıya yakın bir mesafede meydana geldi. Saldırının bu kez de bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği duyuruldu. Saldırının ardından Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya platformlarına erişim mahkeme kararıyla engellendi. Türk güvenlik birimleri saldırıyı terör örgütü PKK’nın yaptığını düşünüyor.”

FRANKFURTER ALLGEMEİNE ZEİTUNG (FAZ): “Türkiye’nin başkenti Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti, 125 kişi yaralandı. Sağlık bakanı Müezzinoğlu tarafından patlamada en az bir intihar saldırganının öldüğü açıklandı. Saldırı, 2013 yılında hükümet karşıtı eylemlerin gerçekleştiği Kızılay Meydanı’nda meydana geldi. Bomba yüklü bir araç otobüs durağında patlatıldı. Bir otobüs olmak üzere çok sayıda aracın yandığı görüldü. Saldırıyı şu ana kadar kimse üstlenmedi.”

ZEİT ONLEİNE:“Türkiye’nin başkenti Ankara’da bomba yüklü aracın patlatılması sonucu 34 kişi yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun açıklamasına göre 125 kişi de yaralandı. Türk hükümeti saldırının arkasında PKK’nın olduğunu tahmin ediyor. İlk bulgular buna işaret ediyor. Saldırının intihar saldırısı olduğu düşünülüyor. Saldırganlardan birinin bir kadın olduğu belirtiliyor.”

TAGESSCHAU.DE:“Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkezinde meydana gelen saldırıda, hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre, en az 34 kişi öldü, 125 kişi yaralandı. Güvenlik birimleri intihar saldırısı olduğunu düşünüyor. Başbakan Davutoğlu güvenlik zirvesini topladı. Son olarak Şubat ortalarında gerçekleştirilen bir saldırıda 28 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı PKK yanlısı TAK üstlenmişti.”

DEUTSCHE WELLE:“Ankara Kızılay’da meydana gelen saldırıda en az 34 kişinin hayatını kaybettiği, 125 kişinin de yaralandığı açıklandı. İçişleri Bakanı Ala, saldırıyla ilgili ciddi bulgular elde ettiklerini söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık’taki toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 34 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Müezzinoğlu, hayatını kaybedenlerden 30’unun olay yerinde 4’ünün de hastanede vefat ettiğini ifade etti. Müezzinoğlu, 125 kişinin de hastanelerde tedavi gördüğünü, 19’unun da durumunun ciddi olduğunu söyledi. Patlamanın meydana geldiği nokta Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı binalarına yaklaşık 300 metre uzaklıkta.”

RUSYA

RİA NOVOSTİ, “Türkiye’nin başkentindeki patlamada ölü sayısı 27’ye yükseldi”

“Ankara’da yaşanan terör saldırısında ölü sayısı 27’ye yükseldi, 75 kişi de yaralandı. Ankara’nın merkezindeki Güven Parkı’nda büyük bir patlama yaşandı. Bir otobüs tamamen yandı. Elde edilen ilk verilere göre, patlamanın sebebi bomba yüklü araç oldu. Başkentin merkezi tamamen ulaşıma kapatıldı. Rusya Ankara Büyükelçiliği olay sırasında yaralananlar arasında Rus vatandaşlarının olup olmadığını araştırıyor” ifadelerini kullandı.

İTAR TASS: “Ankara’nın merkezindeki parkta büyük patlama yaşandı, 27 kişi hayatını kaybetti”

Türkiye’nin başkenti Ankara’da yaşanan patlamada 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi ise yaralandı. Daha önce ölü sayısının 25 olduğu bildirilmişti. Elde edilen ilk verilere göre, canlı bomba otobüs durağının yanında bulunan bomba yüklü aracı patlattı. Henüz hiçbir terör örgütünün olayı üstlenmediğini bildirdi.

İNTERFAX: Ankara’daki patlamada 27 kişi hayatını kaybetti

Ankara’nın merkezindeki patlamada 27 kişi hayatını kaybetti. Olay sırasında 75 kişinin yaralandığı bildirildi. Ankara’da dumanların olay yerinden 2,5 kilometre uzaklıktan görüldüğü belirtildi.

ROSSİYKAYA GAZETA: “Ankara’daki patlamada 27 kişi hayatını kaybetti”

Ankara’da otobüs durağında bombalı aracın patlaması sonucunda 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi yaralandı. Patlama yaklaşık 10 toplu taşıma durağının bulunduğu şehrin en canlı bölgesinde yaşandı. Olay yerine ambulanslar sevk ediliyor.

İNGİLTERE

BBC NEWS: Ankara’daki patlamada onlarca kişi öldü

Türkiye’nin başkenti Ankara’da meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 25 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı. Geçtiğimiz ay yine Ankara’da meydana gelen patlamada 29 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı. Ankara’da son altı ay içinde üç patlama meydana gelirken Türkiye çoklu güvenlik tehdidiyle karşı karşıya.

GUARDİAN: Ankara büyük bir patlamayla sarsıldı

Ankara’nın ulaşım merkezinin yakınındaki patlamada ilk belirlemelere göre 27 kişi hayatını kaybetti. Güvenlik yetkilileri patlamanın bomba yüklü bir aracın patlatılmasıyla meydana geldiğini açıkladı.

INDEPENDENT: Ankara’daki bombalı patlamada en az 27 kişi hayatını kaybetti

Türkiye’nin başkenti Ankara’nın Kızılay bölgesinde otobüs durağı yakınlarındaki patlamada en az 27 kişi hayatını kaybetti. Gelen haberlere göre, patlama, bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu meydana geldi

DAİLY MAİL: Ankara’daki bombalı aracın patlaması sonucu 27 kişi öldü

Türkiye’nin başkenti Ankara’da bombalı aracın patlaması sonucu en az 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı. Patlama, Ankara’nın en büyük meydanı Kızılay Meydanı’nın yakınlarındaki Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. Patlamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu, acil güvenlik toplantısı düzenliyor.

FİNANCİAL TİMES: Ankara’daki patlamada en az 27 kişi öldü

Ankara’nın en merkezi ulaşım noktasında meydana gelen patlamada en az 27 kişi hayatını kaybetti, 75 kişi de yaralandı. Başkentte bir aydan daha az süredeki ikinci ölümcül patlamada, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Hükümet patlama ile ilgili yayın yasağı koydu.

SKY NEWS: Ankara’daki bombalı aracın patlaması sonucu 27 kişi öldü

Türkiye’nin başkenti Ankara’daki kalabalık otobüs durağının yakınındaki patlamada en az 75 kişi yaralandı. Patlamanın bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu meydana geldiği belirtildi.

İSVİÇRE

İSVİÇRE DEVLET TELEVİZYONU TSR

Akşam saatlerinde 18.45′ te Ankara Kızılay’daki Güven parkı yakınında bomba yüklü bir aracın patlaması sonrası 27 kişi hayatını kaybettiği ve 75 kişinin de yaralandığı bilgisinin verildiği haberde bir ay önce de yine Ankara’da askeri lojmanların bulunduğu bölgede bomba yüklü bir aracın patlatıldığı 29 kişinin hayatını kaybettiği ve o zamanki olayı da PKK’nın yaptığının iddia edildiğini belirtti.

LE MATiN GAZETESİ: Türk başkentini sarsan patlama olarak duyurulan haberde, “Pazar akşamı Ankara’yı kana buladı. Bir bomba yüklü araç Pazar akşamı Ankara’nın merkezini vurdu. Valiliğin açıklamasında 27 ölü 75 yaralı olduğu açıkladı. Patlamanın otobüs durağı yakınında olması ölü sayısını fazla olmasına sebep oldu” ifadeleri kullanıldı.

BLİCK GAZETESİ: Blick gazetesi haberi şöyle duyurdu: “Türk Başkenti merkezinde bomba yüklü bir araç patlatılınca en az 34 kişinin öldüğü ve 125 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Olay pazar akşamı Kızılay Meydanı’nda bir otobüs durağının yanında oldu. Cuma günü Amerikan Büyükelçiliği yakınında bir saldırının olacağı ihbar edildi ve elçilik uyarıldı.”

20 MİNUTES GAZETESİ:Gazete haberde şu bilgilere yer verdi: “Ankara’nın merkezi sarsıldı. Patlama bir otobüs durağının yakınında olması ölü ve yaralı sayısının artmasına sebep oldu. Patlamadan sonra yükselen duman tabakasının 2,5 km.’den rahatlıkla görüldüğü ifade edildi. Olayı hiçbir terör örgütü üstlenmezken gözler PKK, PYD ve TAK örgütlerinin üzerinde yoğunlaşıyor.”