DTK Eşbaşkanları Aysel Tuğluk ile Ahmet Türk, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu ile ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e bir mektup gönderdi.

Mektupta Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili milletvekilleri ve ailesi aracılığı ile yaptığı açıklamalara dikkat çekilirken, DTK Sağlık heyetinin İmralı’ya giderek Öcalan’ın sağlık problemlerinin tespit etmeye yönelik yapmış olduğu başvuruya yanıt verilmediği hatırlatıldı.

Mektupta, İmralı’ya giderek Öcalan’ı sağlık kontrolünden geçirdiği söyleyen ‘sözde sağlık heyetinin’ hazırlamış olduğu raporun kamuoyuna açıklanması istendi.

Tuğluk ve Türk imzalı Adalet Bakanı Ergin’e gönderilen 25 Temmuz tarihli mektup şöyle:

“Bilindiği üzere Demokratik Çözüm süreci kapsamında Bakanlığınıza bağlı İmralı F Tipi cezaevinde bulunan Sn. Abdullah Öcalan ile milletvekillerimiz arasında, bu sürecin ilerletilmesi için dönemsel olarak çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmektedir. Bu süreç tüm halkımız ve Türkiye kamuoyu tarafından ilgi ve destekle karşılanmaktadır. Sn. Abdullah Öcalan, gerek milletvekili heyeti ile gerekse de ailesi ile yaptığı son görüşmelerde sağlık problemlerinden kaynaklı sorunları tespit etmesi için bağımsız bir sağlık heyetinin İmralı F tipi cezaevine gitmesinin önemli olacağını vurgulamış ve bu durum kamuoyuna yansımıştır.

Demokratik Toplum Kongresi olarak bünyemizde bulunan Sağlık Meclisimizin taleplerine cevap verilmemiştir. İmralı’ya giden sözde sağlık heyetinin hazırlamış olduğu raporunu kamuoyuyla paylaşılmasını talep etmekteyiz. Gereğini bilgilerinize sunarız.”