DTK Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında 3 ayrı suçlamadan 31,5 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 22 Ocak'ta Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınarak 31 Ocak'ta tutuklanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianame hazırladı.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, "Silahlı örgüt kurma veya yönetme", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma" ile suçlanan Güven'in 17,5 yıldan 31,5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.
 
AFRİN'E İLİŞKİN YAPTIĞI RETWEET SUÇ
 
Güven'in Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonlarına ilişkin DTK resmi Twitter hesabında yapılan paylaşımı retweetlemesi suç unsuru olarak gösterildi. Savcı, Güven'in yaptığı açıklamalar, yaptığı retweetlerle Kobane eylemlerinde olduğu gibi halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe özendirdiği ve kışkırttığı, halkı bi raraya gelmeye ve direnmeye çağrıda bulunarak sokak eylemleri yapmaya yönelik halkı kışkırttığını iddia etti.

Güven'in iç savaş çıkacağı tehdidinde bulunduğu, aynı suç işleme iradesi kapsamında farklı tarihlerde birden fazla kez zincirleme şeklinde halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe özendirmek ve kışkırtmak suretiyle 2911 Sayılı Yasaya Muhalefet suçunu işlediği tespit edildiğini iddia etti.