DSP (Demokratik Sol Parti)’nin kazanmak için değil CHP’ye ve muhalefete kaybettirmek için çoğunluğunu CHP’nin aday göstermediği isimlerden seçerek her seçim bölgesinden aday göstermesine yönelik seçmen tepkileri sürüyor.

Bülent Ecevit’in ölümü ardından eşi Rahşan Ecevit ve birçok DSP’li CHP’ye katılmış ancak küçük bir grup hiçbir etkinliği kalmayan partiyi ilerideki “projeler” için açık tutmaya devam etmişti.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal 24 Haziran seçimleri öncesi ittifaklarla ilgili “AKP de olur HDP de kim daha çok vekil verirse onunla ittifak kurarız” demişti. Ancak hiçbir partiden beklediklerini alamamıştı.

Önder Aksakal yerel seçimler ile ilgili bir açıklamasında ise “Ankara’da CHP ya da AKP kazanmış, fark etmez” ifadelerini kullanarak tavrını belli etmişti.

DSP’nin kazanmak için değil CHP’ye ve muhalefete kaybettirmek, iktidara kazandırmak için adaylar göstermesi sonrası iktidar yanlısı medyada Demokratik Sol Parti, genel başkanı ve adayları art arda yer almaya başladı.

DSP genel merkezinin CHP'ye kaybettirme politikasının aksine İzmir'de ise DSP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Özgür Köksal, CHP'ye zarar vermemek adına adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Gelişmeler üzerine geçtiğimiz günlerde Twitter’da en çok konuşulan konu olan #ÖnüDSPArkasıAKP etiketiyle tepkilerini dile getirenler attıkları son mesajlarla #SaraylıDSP etiketinin de Twitter’da en çok konuşulan konu olmasını sağladı.

“DSP’YE VERİLEN HER OY AKP YE GİDER”

#ÖnüDSPArkasıAKP etiketiyle tepkilerini dile getirenlerin mesajlarından bazıları şöyle demişti:

@Can_sendecan: Chp'de koltuk bulamayınca dsp ye koşacaksın ve sonra ülkem ve halkım için Dsp ye gittim diyeceksin. Biz de yedik.. Bu halk bu millet bunu yemez ve akp'nin ekmeğine sürdüğünüz yağı da unutmaz. #ÖnüDSParkasıAKP

@ismaildukel: Kılıçdaroğlu, DSP ile de ittifak yapmak için uğraş verdiğini, ancak sonuç alamadıklarını belirtiyor ve ekliyor: “Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun DSP’ye gitti ve teklifimizi iletti ama olmadı, kabul etmediler” Bunun nedeni bugün daha net anlaşılıyor!.. #ÖnüDSParkasıAKP

‏@ozlemyucel84: Sarıgül bugün beyaz tv de konuktu. Eğer chp adayı olsaydı çağrılır mıydı, sadece soruyorum? #ÖnüDSParkasıAKP

@denizbasaran60: DSP ye verilen her oy AKP ye gider.. #ÖnüDSParkasıAKP

“BİRAZ TUHAF DEĞİL Mİ?”

#SaraylıDSP etiketiyle dile getirenler tepkilerden bazıları da şöyle:

‏@hurriyetyolcusu: Koltuk benim olmuyorsa varsın akp nin olsun.. #SaraylıDSP

‏@Egeildeniz1: KARA OĞLANIN KEMİKLERİ SIZLIYORDUR NERDEN NEREYE #SaraylıDSP

@Can_sendecan: Akp birşeyi övüyorsa ve destek veriyorsa bilin ki O parti ve ya kişiler halkın çıkarını istemeyen asalaklardır. Kaldı ki koltuk için parti değiştirenler bu ülkenin en büyük ihanetçileridir. #SaraylıDSP

‏@ehranos: saray şartlarına uyum sağlamada sorun yaşayacaklarını sanmıyorum. beşevler'deki genel merkez binalarının önü galeri gibi, audi'den aşağısı yok

@TurLdo: #SaraylıDSP Düne kadar hiçbir iddiası olmayan DSP nin birdenbire ön plana çıkıp ortalığı karıştırması biraz tuhaf değil mi?