CHP üyeliğinden istifa eden Mustafa Sarıgül’ü DSP Şişli’den aday gösterebilir.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "Sayın Sarıgül bu durumu Şişli halkıyla istişare ederek karar vereceğini belirtti. Tabii ki Şişli halkı takdir ederse, DSP de bunu değerlendirecektir"dedi.

CHP üyeliğinden dün istifa ettiğini açıklayan Mustafa Sarıgül “CHP'nin daha çok yıpranmaması için veya kendi içlerinde ya da benimle ne hesapları olduğunu bilmediğim CHP yönetimini ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu rahatlatmak adına yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi'nden üzülerek istifa ediyorum. Bu kararımın başta Şişli'de yaşayan yurttaşlarım olmak üzere ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. CHP yönetimine ve Sayın Kılıçdaroğlu'na en kısa sürede tüm Türkiye'deki adayları aynı anda açıklamalarını ve Cumhuriyet Halk Partili seçmenleri daha fazla üzmemelerini öneriyorum" demişti.

Yola nasıl devam edeceği konusundaki tartışmalar için Sarıgül, “Siyaseti bırakmıyorum ama bu kararı aldığım bugün için hayır. Kendimi bugünden itibaren Şişli'de yaşayan yurttaşlarıma emanet ediyorum. Huzuru onların arasında buluyorum. Onların göstereceği yolda yürüyeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

‘DSP'YE SADECE CHP'DEN DEĞİL, MHP VE AKP'DEN ADAYLIK BAŞVURULARI VAR’

Sarıgül'ün bağımsız aday olacağı ileri sürülürken, yerel yönetimlere adım attığı partisi DSP'den aday olacağı da iddialar arasında. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Artı Gerçek'ten Rıfat Doğan'a açıklamalarda bulundu.

Aksakal "Mustafa Sarıgül’ün istifası ve gerekçesi, asıl bu konu kamuoyunu ilgilendirmeli" ifadeleriyle sözlerine başladı. Sarıgül'ün istifa gerekçesine de değinen Aksakal, "Bu sürece Sarıgül’ü biz getirmedik. Bundan sonraki adaylık sürecine ilişkin yasal başvurular değerlendirilecek. DSP'ye sadece CHP’den değil, MHP ve AKP’den de başvurular var" dedi.

‘ŞİŞLİ HALKI İSTERSE BİZ DEĞERLENDİRİRİZ’

"Sayın Sarıgül bu durumu Şişli halkıyla istişare ederek karar vereceğini belirtti.

Tabii ki Şişli halkı takdir ederse, DSP de bunu değerlendirecektir" diyen Aksakal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu Şişli halkı gündeme getirecektir. Birçok yerde, Fethiye’de, CHP'li Ölüdeniz Belediye Başkanı AKP’ye gidince kimse böyle kıyamet kopartmıyor. Neden birileri DSP’ye geldiğinde herkes kıyamet koparıyor? Çünkü devleti yönetebilme kapasitesi sadece DSP'de var. Tekrar söyleyeyim; Sarıgül’ün açıklamalarını medyadan takip ediyoruz, Sarıgül zaten yerel yönetimlere DSP’den başlayan bir isim. Bizimle birlikte adım attı. Şişli halkından böyle talep oluşur ve bizden böyle bir beklentileri olursa biz de DSP olarak merkez organları ve parti yetkili kurumlarımızla bunu değerlendirir ve bir sonuca ulaştırırız."