DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Beştepe Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştü.  

Basına kapalı ziyaret sonrasında gazetecilere açıklama yapan Aksakal, ekonomi ve hukuk reformu alanında düşünce ve çalışmalarının yer aldığı dosyayı Erdoğan’la paylaştıklarını söyledi.  

HDP hariç Parlamento'da temsil edilen siyasi partilerin yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile paylaşmak amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden DSP lideri, ziyarette bu çalışmaların içeriğinin yanı sıra yıl boyunca ülke ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirme imkânı da bulduklarını söyledi. 

'ERDOĞAN’A ŞÜKRAN' 

Çalışmalarını ve görüşlerini aktarma fırsatı verdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını ileten Aksakal şunları söyledi:  

“Türkiye'de siyaset kurumu yeniden dizayn edilme çabalarıyla karşı karşıyadır. Bir taraftan AB ülkeleri ve kurumları diğer taraftan ABD'nin bölgesel stratejilerinin gerçekleşebilmesi için ortaya koyduğu politikalar, tamamen Türk milletini teslim almaya yönelik aslında hiç de yabancı olmadığımız planların tezahürüdür. DSP olarak bu girişimlere karşı duruşumuz kendimizi tanımladığımız, milliyetçi, vatansever, sol bir parti kimliğimizin gereği olmak kaydıyla elbette gerek ekonomideki gerekse hukuk sistemi işleyişindeki aksaklıkların ortaya konulması ve çözüm yollarını önerme sorumluluğunu da bir muhalefet partisi olarak üzerimize yüklenmiş görev sayıyoruz." 

‘YENİ YÖNETİMLE İSTİKRAR SAĞLANDI’ 

Önder Aksakal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle sağlanan yönetimde istikrar yanında seçim kanununda yapılacak değişikliklerle de baraj uygulamasının kaldırılarak temsilde adaletin sağlanmasının "adalet mülkün temelidir" kavramını güçlendireceği görüşlerini paylaştıklarını söyledi.