YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, DSG güçleri bu sabah saatlerinde ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin hava desteğiyle Rakka'nın kuzeyindeki stratejik öneme sahip Tışrın ve Hezime kasabalarını IŞİD'in elinden aldı. 

CELAB VADİSİ'NİN KUZEYİ IŞİD'DEN KURTARILDI

Hikmet Durgun'un Sputnik'te yer alan haberine göre, kasabaların alınmasıyla Celab Vadisi'nin kuzey kısmı IŞİD'den kurtarılmış oldu. DSG güçlerinin kasabalarda mayın ve bombalı tuzakları temizlediği kaydedildi.

Rakka kentine 10 kilometre yakınlıkta bulunan Hezime kasabası, IŞİD'in eğitim yerlerinden biri olarak biliniyordu.,

BİR IŞİD EMİRİ VE ÇOK SAYIDA IŞİD MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Kasaba çevresinde şiddetli çatışmalar devam ederken, çatışmalarda bir IŞİD emiri ile çok sayıda IŞİD mensubunun öldürüldüğü öğrenildi. IŞİD Rakka'dan takviye güç getirirken, ABD önderliğindeki koalisyon uçakları bölgede IŞİD mevzilerini yoğun bir şekilde bombalıyor.

'Fırat'ın Gazabı Hamlesi'nin ilk aşaması Rakka'nın kuzeyinden 5 Kasım 2016 tarihinde, ikinci aşaması ise Rakka'nın batısından 10 Aralık 2016 tarihinde ücüncü aşaması ise 4 Şubat'ta Suluk bölgesinde başlatılmıştı. 4. Aşaması ise geçtiğimiz günlerde başlatılmıştı.