Demokrat Parti (DP) Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, DP’nin iktidara geldiği 1950’de Başbakan Adnan Menderes’in kullandığı ‘Yeter Söz Milletindir’ sloganına Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından sahip çıkılmasına tepki gösterdi.

DP’li Emanet, “Kendilerine bir kök aramak kendilerine bir hikaye yaratmak için Adnan Menderes sahiplenmeye çalışıyorlar. Nereden geldiklerine bakıyoruz. Refah Partisi bölündü tahminen 80 tane milletvekili geçip AKP'yi kurdu. Sizin geldiğiniz yer orası. Bunun Adnan Menderes'le ne alakası var. Sizin o mirasçı listesinde o tevekkeli isminiz yok. Adnan Menderes'in isminin ve bulunduğu yer belli.” dedi.

Gazete Aydın’a konuşan Emanet, “Anavatan Partisi, Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi, bundan sonra derlenip toplandı ve bugünkü Demokrat Parti haline geldi. AKP'nin burada bir yeri yok. Merkez sağ dediğimiz yer yani Adnan Menderes'in idam edilişinin Türk halkındaki travmasından kendilerine bir pay çıkarma çabası içindeler. Çünkü Adnan Menderes'in idam edilmesinin Türk insanı üzerinde derin etkileri olmuştur, hala unutulmamasının, hala hatırlanmasının, siyasetinin devam etmesinin sebeplerinden bir tanesi budur. Ama asıl sebebi 1950'lerde Türkiye çok partili hayata geçirip demokrasi başladığı zamandır. Biz demokrasinin başladığı 14 Mayıs 1950'de yeter söz milletindir dedik” ifadesini kullandı.

Emanet şu düşünceleri kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız sanırım iktidara dedi 'yeter söz bundan sonra muhalefetindir' diye herhalde. Merkez sağ, duygu ve düşüncesini de anlamak lazım. Bizim merkez sağ dediğimiz şey tek parti dönemini bitirip demokrasiye yani çok partili hayata geçmektir lakin siz bunu bitiren insanlarsınız. Bununla ilgili nasıl bir söz, nasıl bir cümle kuruyorsunuz anlamak mümkün değil”