Demokrat Parti Genel Başkanı ve İyi Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Gültekin Uysal, eski Başbakan Tansu Çiller’in AKP’nin İstanbul Yenikapı Mitingine katılması dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Gültekin Uysal, “Demokrat Parti için bir cümlelik açıklamayı esirgeyenlerin, milletin önceliklerinden ziyade şahsi öncelikleri ile hareket sergileyenlerin bu tavrı, demokratların nezdinde hükümsüzdür” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

“Eyy benim dev memesinden cüceler emziren memleketim!

Bu açıklama, dün bir eski Başbakanımızın AKP’nin İstanbul Mitingine katılması dolayısıyla zaruri bir açıklamadır!

Bugünler, yüksek gerilim hattında yaşanan tarihi günlerdir...

Kimde ne kadar iman, fikir var, kimde ne kadar inancına, geçmişine, hatıralarına, verilen emeklere sadakat var, kimde ne kadar sebat, sabır, irade var... Bütün bunların kantara çıktığı, ölçüye vurulduğu zamanlardayız.

Hayatlarını demokrat davaya adamış vatanseverler olarak ülkemizin çok derinden sarsılmalar yaşadığı bir dönemde bizlerin bambaşka beklentileri olmuştu. Elbette ki siyasette önemli vazifeler yapmış kişiliklerin Türkiye’yi ‘Beka Sendromu’ içine düşürenlerle, demokrasi ve adaleti yok edenlerle ilgili tarih önünde mesuliyetlerini yerine getirmesini beklerken; yaptıkları bu destek akıllara, kalplere, gönüllere, her şeyden öte vicdanlara sığmamıştır.

Demokrat Parti için bir cümlelik açıklamayı esirgeyenlerin, milletin önceliklerinden ziyade şahsi öncelikleri ile hareket sergileyenlerin bu tavrı, demokratların nezdinde hükümsüzdür.

Unutmamak gerekir ki herkes iddiaları ile sınanır. İşte bu Sanal Demokrasi Kahramanlarının apoletleri de iddiaları ile en azami düzeyde sınandıkları ve adeta tarihin makas değiştirdiği bir zamanda, kendiliğinden düşmektedir.

Milletimizin Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’e ve demokrat davaya karşı; geçmiş nispeti dolayısıyla tek kullanımlık anlam parantezine kendini sıkıştıranlarla ilgili kurucu irademizin ortaya koyduğu fikir, inanç, ideal, değerler ve icraatların ölçüsüne vurarak ‘Derdi millet, derdi demokrasi, derdi adalet’ olan tüm Demokrat dava arkadaşlarımızın vicdan ve aklında hükmü, yoklukla maluldür.

Elbet bir gün tarih de hükmünü icra edecektir!

‘Ya Rabbi, inanmadıklarımızı bize yaptırtma’ diye dua ile başladığımız mücadelemizi dava arkadaşlarıma mücadelemizin başında taahhüt ettiğimi tekrar tarihe not düşmek için ifade ediyorum;

Namussuzlarla kazanacağıma, namuslu insanlarla kaybetmeye, sonuna kadar mücadele etmeye razıyım.

Duamız ve çabamız; dev memesinden cüceleri değil, devleri emzirdiği devlet ve siyaset adamlarının yöneteceği bir Türkiye içindir.”

Gültekin Uysal kimdir?

1976 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlkokulu Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulunda, Ortaöğrenimini ise İstanbul Özel Üsküdar Fazilet Erkek Lisesinde tamamladı. Üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyasal Bilgiler Fakültesinde Siyaset Bilimi bölümünde bölümünde tamamlamıştır. Eğitimi sırasında Erasmus kapsamında Houston'da 2 yıl dil eğitimi almıştır.

2003 – 2005 yılları arasında DYP Afyonkarahisar İl Başkanı olarak görev yaptı. Mayıs 2005’te yapılan DYP Büyük Kongresi’nde Genel İdare Kurulu Üyeliğine seçildi. Aynı dönemde, Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2007 yılı seçimlerinde Afyonkarahisar’dan Milletvekili adayı oldu.

16 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Demokrat Parti 5. Olağanüstü Büyük Kongresi ile 14 Ocak 2011 yılında yapılan Demokrat Parti 10. Olağan Büyük Kongresinde Genel İdare Kurul Üyeliğine seçildi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 6 Mayıs 2012 tarihinde yapılan, Demokrat Parti 8. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Demokrat Parti Genel Başkanlığına seçildi.

İş Hayatını Aile Şirketi Reisoğlu Mermer’de sürdürdü. Türk Ocağı Afyonkarahisar Şubesi, Liberal Düşünce Topluluğu, Afyon Eğitim Vakfı, Yörük-Türkmen Federasyonları gibi kuruluşlarda kurucu, üye ve yönetici olarak görev yaptı. “Türkiye Günlüğü” ve “Piyasa” dergilerinde çevirileri yayınlanmıştır.