Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin 1 Kasım seçimlerine AKP ittifakı ile gireceği yönündeki iddialar hakkında "Türk demokrasisinin dayanak noktası olmuş bir geleneğe bu iftiraları, bu mesnetsiz yakıştırmaları reddediyoruz. Bu zamana kadar bize somut, kurullarımızda değerlendirebileceğimiz bir teklif gelmediğini ama bu teklifleri meşru aktör ve kurumlardan, meşru usül ve yöntemlerle geldiğinde de değerlendirebileceğimizi ifade ettik" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zete’de yer alan habere göre, AKP’nin 1 Kasım seçimlerinde ittifak yapmak için Demokrat Parti’ye teklif götürdüğü haberlerini yalanlayan Uysal, “Terör gündemiyle Türkiye’de şehitler verilirken biz bugün haksız ve mesnetsiz bir ithamla karşı karşıya kalarak sizlerin karşısındayız. Bugün Cumhuriyet Gazetesi’nin başlığında ‘Ahlaksız teklif’ diyerek partimize ve atıfta bulunan AK Parti’nin, partimize yönelik olarak olmayan bir teklifi ile gündem oluşturulmuştur. Türk demokrasisinin dayanak noktası olmuş bir geleneğe bu iftiraları, bu mesnetsiz yakıştırmaları reddediyoruz. Ahlaksız teklif, diyerek deyim yerindeyse ifade edebileceğimiz şey; bir ahlaksız yakıştırmadır” diye konuştu.

“BU HABERLERİ REDDEDİYORUZ”

1 Kasım seçimlerinde ittifak yapmak için kendilerine herhangi bir teklif yapılmadığını açıklayan Uysal, meşru yöntemlerle gelen tekliflerin değerlendirilebileceğini de belirterek “Parti pratikleri açısından pek çok siyasi partinin seçimler öncesinde zaman zaman iyi niyetli düşüncelerle meşru aktörlerden, meşru kurumlardan, meşru düşünce ve teklifleri de somut bir şekilde olduğunda yetkili kurullarımızla değerlendirebileceğimizi açık yüreklilikle ifade ettik. Ama bugün böyle bir teklif, hiçbir şekilde vuku bulmamıştır. DP’nin borçları dolayısıyla mevzubahis edilen, diye aktarılan mesele; maddi varlıkları ve bugün yaşatan dava adamlarıyla beraber maddi varlığının yüzde 1’ine tekabül edemeyecek bir meseleyi burada söz konusu edilmiştir. Bu haberleri reddediyoruz. Bu zamana kadar bize somut, kurullarımızda değerlendirebileceğimiz bir teklif gelmediğini ama bu teklifleri meşru aktör ve kurumlardan, meşru usül ve yöntemlerle geldiğinde de değerlendirebileceğimizi ifade ettik” ifadelerini kullandı.