Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra merkez sağda başlatılan ittifak görüşmeleri de ortaya çıktı.

Erbakan'ın üzerinde çalıştığı formüle göre SP, DP,TP ve BBP ittifakı ile yüzde 10 barajı aşılmaya çalışılacak. Her zaman olduğu gibi tartışma hangi partinin çatısı altında seçime girileceği. Saadet Partisi ittifak adresi olarak kendisini gösterirken DP'de de aynı çıkış hakim. İttifak formülünde bir sıkıntı ise BBP'de. Hükümetle diyalogu iyi görünen BBP'nin seçim öncesi Ak Parti saflarına katılması da söz konusu olabilir.

SAADET PARTİSİ'NİN YENİ LİDERİ KİM OLACAK?

Erbakan'ın toprağa verilmesinden sonra gözler ilk olarak Saadet Partisi'nin yeni genel başkanının kim olacağına çevrilecek. SP'nin başına Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın ismi geçiyor ancak Erbakan askerliğini henüz yapmaması nedeniyle bunun sıkıntı yaratacağı konuşuluyor. Askerliği yapmamak genel başkanlık için engel değil ancak bu durumda milletvekilli olunamıyor. SP'de genel başkanlık tartışması kısa sürede sonuçlanacağa benzemiyor.

4'LÜ İTTİFAK ARAYIŞI

Erbakan; DP, TP, BBP ve Yaşar Okuyan başta olmak üzere eski siyasetçilerle SP çatısı altında ittifak arayışları için uzun süredir görüşüyordu. Tansu Çiller'e de mesaj gönderilen görüşmelerin bu hafta sonuçlandırılması bekleniyordu. Ancak Erbakan'ın ölümü bu süreci erteledi.

GÖRÜŞMELERİ ŞENER Mİ YAPACAK?

Erbakan'ın ölümü sonrası ittifak görüşmelerini Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener'in yürütmesi bekleniyor. Erbakan'ın ittifak arayışları için görüştüğü DP lideri Zeybek SP Genel Merkezi'ne yaptığı başsağlıği ziyaretinde bu konuyla ilgili konuştu.

ZEYBEK, VATANI KURTARIN


Zeybek, Erbakan'ın son hastene ziyaretinde kendisine söylediği sözleri dile getirerek, "Ayrılırken, benim gözlerime bakarak, dedi ki 'Namık Kemal, vatan ve memleket tehlikede. Vatanı ve memleketi kurtarın'. Kazan, 'Bu bir vasiyettir' diyerek, ağlamaya başladı" dedi. Zeybek, ittifakla ilgili sorular üzerine de, "Biz zaten birbirine dünya görüşü çok yakın insanlarız. Hayata, kainata, varlığa, yaratılışa ve ülkemize bakışımız arasında çok büyük farklar yok. Bu görüşmeler sürdürülüyor" dedi.

İNTERNETHABER