Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan 14 Aralık'ta esnaflara yönelik destek paketi açıkladı.  

Esnaflara 3 aylık süreyle ayda 1000 TL destek ödemesi yapılacağı duyurulan paketten taksi ve dolmuş şoförlerinin de yaralanacağı ifade edildi.  

Fakat Ankara’daki dolmuş şoförleri açıklanan paketten hoşnut değil. Kısıtlamalardan kaynaklı yolcu taşıyamamaktan şikayet eden Ankaralı dolmuş şoförleri, kendilerine yapılacak 1000 TL'lik desteğe, “İktidara geldi mi bütün olanaklar var ama halka gelince yok” diyerek tepki gösterdi. 
 
Yaşadıkları sıkıntıları anlatan 15 yıllık dolmuş şoförü İsmail Sayar, 1000 TL’lik destek ödemesine yönelik tepkisini “Bu süreçte herkes sıkıntıda. Bin TL yardım mı olur? Ben ve tanıdığım esnaf arkadaşlarım hacizlik olmuşuz” sözleriyle dile getirdi. 
  
‘ÖNCE İKTİDAR TASARRUF YAPSIN’ 

Salgından en fazla kendileri etkilenip, yolcu taşıyamadıklarını belirten Sayar, “Sokağa çıkma yasağından sonra kredi kartıyla geçiniyorum. Borçlarımızı sürekli erteliyoruz. Kredilerimizi zamanında ödeyemediğimiz için bir sürü faiz biniyor. İktidar yandaşlarına yardım yapıyor ama halka yapmıyor. Sosyal medyada görüyoruz, her şeyin farkındayız. Eğer iktidar tasarruf yapacaksa önce kendisi tasarrufu yapsın. İktidara geldi mi bütün olanaklar, şartlar var ama halka gelince yok” dedi. 
  
‘GEÇİNEMİYORUZ’ 

Sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı iş yapamadıklarından yakınan dolmuş şoförü Ergün Özcan de, bu kış nasıl geçineceklerinin tasası içerisine düştüklerini dile getirdi. “Bir şeyler yapmaları lazım, geçinmemiz çok zor. Evimizi zor geçindiriyoruz” diyen Özcan, şunlar ekledi: “Bu dönemde paramız yettiği şeyi ancak alabiliyoruz. Alamadıklarımız da öyle kalıyor. Maalesef her yemek içmek istediğimiz alamıyoruz.” 

'GÜNAH DEĞİL Mİ?' 

Satılmış Arslan isimli dolmuş şoförü ise, yaşadıkları zorluğu “Kazandığımızla ancak karnımız doyuyor” sözleriyle özetledi. Arslan, “Evin kirası var, masraflar var. Koca araç 150 TL’ye çalışıyor. Esnafın vergisi var, sigortası var. Şu an 7 liraya mazot alıyoruz. Yeni salgın kısıtlamalarıyla durumumuz daha kötü hale geldi. Bir günde kazandığımız parayı şu an 3 günde kazanamıyoruz. Hiçbir yere ödeme yapamıyoruz. Mazot desteği verilen 1000 liradan daha iyi olurdu. Marketten 13 liraya aldığımız tavuk, 1 hafta sonra 22 lira oluyor. Yazık günah değil mi bize de?” sorusunu yöneltti. 
  
‘DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI’ 
  
50 yaşındaki dolmuş şoförü Köksal Arı da artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti. Belediyenin bu güne dek kendilerine üç defa 3 bin 600 liralık yakıt desteği sağladığını paylaşan Arı, “Belediye devletten zengin değil ya” diyerek, esnafın ödeyemediği vergi ve BAĞ-KUR borçlarının silinmesini istedi. 

'DEVLET BİR KERE VERGİ ALMASA NE OLACAK?' 

 Arı, “Devlet bir kere bu vergiyi almasa ne olacak? İki ay sonra devletin verdiği destek parası biterse ne yapacağız? Kredi kartı borcum var, BAĞ-KUR borcum var, elektrik paramı vermediğimde hemen kesiyorlar. Önümüz kış 700-800 lira doğalgaz geliyor. Nasıl olacak?” diye sordu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı