Haziran ayının ilk iki haftasını geride bırakırken, geçtiğimiz 15 gün boyunca döviz piyasalarında “dolar ve euro ne kadar?” sorusunun çok daha az sorulduğu günler yaşandı.

Mayıs ayının çok büyük bir bölümünü 6 liranın üzerinde geçiren dolar/TL kuru, Haziran ayının ilk yarısında ise 5,80 ila 5,90 aralığında seyretti.  Mayıs ayının son günlerinde 6 liranın altını test eden dolar, ayın ilk iki haftasında gerilediği 5,80'li seviyelerde tutunmayı başardı.

Haziran ayının ilk işlem günü olan 3 Haziran'da 'dolar ne kadar' diye bakacak olursak; karşımıza 5,88 seviyelerini görüyoruz. Bu tarihten Sonrasında Türkiye piyasaları için 9 günlük resmi Ramazan Bayramı başladığı için döviz işlem hacmi yurt dışı kaynaklı hareketlere bağımlı olarak yön buldu.

Bayram dönüşü dolar ve Euro hareketlendi

9 günlük tatilin sona ermesiyle birlikte, döviz piyasalarında işlem hacimleri tekrardan ivme kazandı. Tatilin ardından Türkiye piyasalarının açılış günü olan 10 Haziran Pazartesi günü dolar/TL kuru 18 Nisan tarihinden bu yana, yaklaşık 2 ayın en düşük seviyeleri olan 5,78 liralara kadar düştü. Haziran ayının ikinci haftasına 5,80 liranın da altında kalarak başlayan Türk Lirası, böylece dolar karşısında son aylardaki en güçlü duruşunu sergilemiş oldu.

Euro ilk hafta sakin, ikinci hafta dalgalı seyretti

Peki aynı dönemde Euro cephesinde nasıl bir hava hakim oldu? Euro için Haziran ayının ilk 2 haftasındaki analizini yapmadan önce ayın başında euro ne kadar sorusunu yanıtlayalım. 3 Haziran sabahında, uluslararası piyasalarda 1 Euro karşılığında ödenen fiyat 6 lira 57 kuruştu. Tıpkı tüm döviz ve para piyasalarında olduğu gibi, Haziran ayının ilk haftası bayram tatili nedeniyle oldukça sakin geçti. Hafta boyunca euro/TL kuru, 6,57 ile 6,58 lira bandında değer buldu.

ayram tatilinin sona ermesiyle birlikte Euro/TL'de dalgalı bir seyir başladı. Ayın ikinci haftasında bir gün yükselen Euro/TL kuru, ertesi gün düşüş kaydetti. Türk Lirasının Euro karşısında, Haziran ayının ikinci haftasındaki hareket bandı en düşük 6,5350 lira ile en yüksek 6,63 lira aralığı olarak kayıtlara geçti.