Gelişen ülkelere yönelik kar satışları kurdaki yükselişte etkili oluyor.

Bloomberg'in takip ettiği 24 gelişen ülke para biriminden 16'sı düşüşte. TL dolar karşısında saat 10:32'de 3.6027'den işlem gördü ve gelişen ülke para birimleri arasında en büyük düşüşü kaydetti. 

HSBC 5 Mayıs'ta yolladığı bir notta TL'nin değerinin altında işlem gördüğünü, Merkez Bankası'nın sıkı para politikasını sürdürdüğü müddetçe Lira'nın değerlenmek için daha fazla alanı olduğunu bildirdi. 

FED YETKİLİLERİNDEN FARKLI GÖRÜŞLER 

Bugün Fed yetkililerinden Neel Kashkari ve Eric Rosengren'in açıklamaları izlenecek. Dün 2 Fed üyesinden faiz artışına ilişkin farklı mesajlar gelmişti. 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Fed'in faizleri yükseltmeyi geciktirmesi durumunda bunun ekonomide resesyona neden olabileceğini belirtti. St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise, Fed'in faiz oranlarının düşük seviyede olduğunu ve faizlerin gelecek dönemde çok artmasının beklenmediğini söyledi. Bullard, Fed'in faiz artırımında acele etmemesi gerektiğini ifade etti. Bullard ve Mester'in bu yıl FOMC'de oy hakkı bulunmuyor. 

Yurtiçinde bugün piyasaları etkileyecek bir veri akışı bulunmuyor, ABD'de ise toptan eşya stokları verisi izlenecek.

A1  Capital Menkul Değerler Direktörü Belgin Maviş Bloomberg HT'ye "Piyasanın gündemi dolar ve doların seyri olacak. Bugün veri açısından yoğun değil ama Fed yetkililerinin konuşmaları ve yarın AMB Başkanı Draghi'nin konuşması piyasalar için önemli olacak" yorumunu yaptı.